Welk houtsoort kies ik voor mijn trap?

Welk houtsoort moet ik kiezen voor mijn nieuwe houten trap? Een veel gestelde vraag bij Houtentrappenwinkel.nl. Er is keuze in veel verschillende houtsoorten.

De meest voorkomende houtsoort is vurenhout. Snel geleverd tegen een voordelige prijs!

voorbeeld vurenhout

Waarom kiezen de meeste klanten voor vurenhout?

Vurenhout wordt het meest gekozen doordat dit het voordeligste houtsoort is. Tevens is vurenhout ook makkelijk te bewerken waardoor de trap snel geproduceerd kan worden.

Een vurenhout trap kun je als hij eenmaal is geplaatst makkelijk schilderen of bekleden.

Een nadeel ten opzichte van een hardhouten trap is dat hij na jaren intensief gebruik gebruikssporen kan vertonen

Verschillende soorten hardhout.

Naast een vurenhouten trap kunnen wij u uiteraard ook een hardhouten trap aanbieden.

Hardhout is er in verschillende soorten, de meest voorkomende zijn Eiken trap, Rubberwood trap en een Mahonie trap, maar ook andere houtsoorten zijn mogelijk bij houtentrappenwinkel.nl.

De keuze voor een hardhouten trap is vaak de duurzaamheid en uitstraling van het hout. Deze trappen worden ook bijna altijd afgelakt i.p.v. bekleed. Het voordeel van een  hardhouten trap is dat de verf beter blijft zitten waardoor de trap eenmaal geplaatst minder onderhoud nodig heeft ten opzichte van vurenhout. Het nadeel is dat de trappen duurder zijn in aanschaf. Dit komt niet alleen doordat het hout duurder is maar ook de productie van een hardhouten trap is een stuk bewerkelijker. De trend van 2024 is Eiken treden (blank afgelakt) en de bomen, spil en eventueel stootborden van vurenhout (wit geschilderd).

voorbeeld eiken hout

Eiken hout:

Van oudsher is Eiken hout een van de meest gebuikte hardhoutsoorten in Nederland. Dit komt omdat Eiken hout gewoon in Nederland groeit. Het hardhout komt gewoon voor in de Nederlandse bossen. Eiken hout is van zichzelf erg sterk en hard. Het is dan ook een betrouwbare houtsoort om te gebruiken voor een trap. De kleur van Eiken wordt vaak beïnvloed door de lak die men gebruikt voor het aflakken van de Eikenhouten trap.

 

Rubberwood:

Rubberwood is een mooi alternatief voor het bekende Eiken. Een Rubberwood trap is in Nederland nog niet zo bekend, maar in ons buurland Belgïe is dit al een veelgebruikte houtsoort.

Rubberwood is een hardhout tegen een betaalbare prijs!

Wat is Rubberwood?

Rubberwood is afkomstig van de rubberboom. De rubberboom, ook wel Hevea brasiliensis genoemd, wordt gebruikt voor het aftappen van latex. De plantages bevinden zich voornamelijk in Zuidoost-Azië. Zodra de latexproductie is gestopt wordt het hout benut voor het vervaardigen van massieve panelen. Wij zijn in staat om van deze panelen een mooie rubberwood trap te vervaardigen. Er is dus een soort van rcuperatie van de boom na een leven als latexdonor. Daarnaast worden er jonge bomen herplant voor een verantwoord bosbeheer. Naast dat uw rubberwood trap dus ecologisch verantwoord is heeft u ook nog een trap met een mooie uitstraling.

Rubberwood valt onder de hardhoutsoorten, de rubberwood trap is dus net zo slijtvast als een eiken trap. De rubberwood trap heeft dezelfde uitstraling als een andere hardhoutsoort en dat alles tegen gereduceerde prijs!

Rubberwood trap met vuren bomen

Trap met rubberwood treden en stootborden in combinatie met vuren bomen wit geschilderd.

 

Mahonie:

voorbeeld mahonie

Mahonie is ten opzichte van Eiken en Rubberwood donkerder (roodbruin) van kleur. Mahonie is een hardhout met een fijne nerf en afwisselende kleurschakeringen. Dit zorgt voor een chique en warme uitstraling van uw mahonie trap. Mahonie komt oorspronkelijk uit Zuid- en centraal Amerika en Afrika.

 

Overige houtsoorten:

Naast Vuren, Eiken, Rubberwood en Mahonie kunnen wij ook trappen leveren in andere houtsoorten zoals:   

voorbeeld merbau

Merbau trap

voorbeeld iroko

Iroko trap (geschikt voor buiten trappen)

voorbeeld Beukenvoorbeeld ongestoomd beuken

Beuken trap (links gestoomd Beuken en rechts ongestoomd Beuken)

voorbeeld grenen

 Grenen trap

voorbeeld afzelia

Afzelia trap

voorbeeld billinga

Billinga trap

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel