Houten trap kosten welke factoren spelen een rol?

 

Bent u benieuwd wat een nieuwe houten trap gaat kosten? Op deze pagina vindt u een overzicht van ons assortiment houten trappen en de kosten hiervan. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van houten trappen. Hiervoor gebruiken wij verschillende soorten duurzaam hout van uitstekende kwaliteit. Al onze trappen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Woerden. Omdat wij van begin tot eind zijn betrokken bij het productieproces, kunnen we de topkwaliteit trappen te koop aanbieden tegen een zeer scherpe prijs. Wilt u antwoord op de vraag wat een houten trap moet kosten? Lees dan snel verder, zodat u straks een welbewuste keuze kunt maken bij het kopen van een nieuwe trap.

Wat gaat een nieuwe houten trap mij kosten?

Bij de aanschaf van een nieuwe houten trap zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste zijn:

 • Open of dichte trap
 • Het type trap
 • Trap zelf of laten plaatsen
 • De lengte en het aantal treden
 • Standaard formaat
 • Trap op maat
 • Het soort hout
 • De afwerking
 • Extra accessoires

Open of gesloten houten trap kosten

Bij een nieuwe trap heeft u de keuze uit een open of een dichte variant. Open wil zeggen dat er onder de treden geen stootborden zijn bevestigd. Hetgeen dus bij een dichte trap wel het geval is. Hierdoor ligt de prijs van een dichte trap iets hoger dan bij de open variant.

Standaard formaat of trap op maat

Ook de lengte van de trap en het aantal treden is van invloed op de prijs. Daarnaast maakt het verschil of u een van onze standaardformaten bestelt, of een volledig op maat gemaakte trap wenst. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er in uw woning sprake is van afwijkende maten. Een trap op maat kunt u verder geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Rechte houten trap kosten

Van de verschillende trapmodellen die uit onze fabriek komen, is een rechte trap, ook wel steektrap genoemd, het meest eenvoudig om te maken. Daarom is dit type trap ook het goedkoopst. Een steektrap is in veel woningen in Nederland en België te vinden. Bij een rechte open houten trap zijn de kosten voor een bouwpakket vanaf 609 euro. Voor een dichte steektrap starten de prijzen vanaf 669 euro. Zowel dichte als open steektrappen zijn vrij populair in Nederland en België.

Wat kost een trap met draai

In ons assortiment hebben wij diverse trappen die een draai maken. Dit kan een kwart draai van 90 graden zijn naar links of rechts. Deze draai kan zowel aan de boven- of onderkant van de trap worden gemaakt of aan beide kanten. In dat geval spreekt men van een dubbelkwart trap. Ook maken wij trappen die een draai van 180 graden maken. Dit type trap draait om een centrale as, ook wel spil genoemd. Trappen met een draaiing zijn ingewikkelder om te maken en nemen daarom meer tijd in beslag dan een trap die in een rechte lijn naar boven loopt. Voor deze houten trappen zijn de kosten dus ook iets hoger.

Hoeveel kost een bouwpakket voor draaitrappen?

 • Een open en dichte onder- of bovenkwart draaitrap is verkrijgbaar vanaf respectievelijk 809 en 869 euro.
 • De prijzen voor een open en dichte dubbelkwart trap zijn vanaf 1075 en 1145 euro.
 • Een halfslag draaitrap is bij de open variant verkrijgbaar vanaf 899 euro en voor de dichte draaitrap geldt een prijs vanaf 959 euro.

Bouwpakket zelf of laten plaatsen

Wij leveren onze trappen als een kant-en-klaar bouwpakket dat u zelf in elkaar kunt zetten. Hierdoor profiteert u van zeer scherpe prijzen. Reken voor uw houten trap op meer kosten als u deze door ons montageteam of door een ander klusbedrijf laat plaatsen.

Aan elke houtsoort hangt een ander prijskaartje

Wij maken trappen van verschillende houtsoorten. Deze verschillen in prijs. Wat een houten trap gaat kosten, hangt dus ook af van de houtsoort die u kiest.

Vurenhout

Voor een groot deel van onze trappen gebruiken wij vurenhout. Dit is een houtsoort van prima kwaliteit. Dit soort hout is makkelijk te bewerken en daarom ideaal voor uw trap. Bij dit soort houten trappen zijn de kosten lager dan bij hardhouten trappen van bijvoorbeeld mahonie en eikenhout. Wilt u een trap kopen voor een aantrekkelijke prijs, dan is vurenhout een prima optie.

Mahonie

Wie graag een hardhouten trap in huis wil met een chique uitstraling moet zeker ook eens denken aan mahoniehout. Dit is een uiterst duurzame houtsoort die afkomstig is uit tropische gebieden. Het hout valt op door zijn bijzonder mooie rood-bruine kleur. Een trap van mahonie is zonder twijfel een stijlvolle blikvanger die past in een luxe interieur. Het zal u dan ook niet verbazen dat hier sprake is van een houten trap die wat kosten betreft tot de hogere prijsklasse behoort.

Eikenhout

Zoekt u het voor een hardhouten trap liever wat dichter bij huis, dan is eikenhout een goede keuze. Van dit oersterke hardhout, heeft u jarenlang plezier. Ook eikenhout behoort tot de duurdere houtsoorten, waardoor de kostprijs wat hoger ligt. Dit type hout is trouwens prima te combineren met vurenhout. Dat is momenteel een ware trend. Op aanvraag kunnen wij u een trap van vurenhout leveren, waarbij de treden van eikenhout zijn gemaakt.

Rubberwood

Een goedkoper alternatief tenslotte, is rubberwood. Dit type hout is de laatste jaren sterk in opkomst. Het is hout van de rubberboom dat na bewezen diensten wordt verwerkt tot grote houten platen. Hiervan maken wij vervolgens mooie trappen. Naast bovengenoemde houtsoorten is het ook mogelijk om een trap op maat te bestellen van houtsoorten zoals beuken, grenen, merbau en billinga.

Extra kosten afwerking en accessoires

Andere factoren waar u rekening mee moet houden bij de kosten van een trap van hout zijn onder andere de mate van afwerking. Zo kunt u ervoor kiezen om uw trap helemaal zelf af te werken, of deze al te laten voorzien van een laag grondverf. Tijdens uw bestelling kunt u gelijk aangeven of u extra trappenverf nodig heeft. Daarnaast kunt u uw nieuwe trap nog verfraaien met accessoires als trapverlichting en traplades.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel