• Steektrap open van 254 t/m 294 cm
  Steektrap open van 254 t/m 294 cm
  € 609,00
 • Steektrap dicht van 254 t/m 294 cm
  Steektrap dicht van 254 t/m 294 cm
  € 669,00

De rechte steektrap klassiek model.

Deze rechte trap ook wel steektrap genoemd is gemaakt van 40 mm massief vuren traphout. De trap wordt geleverd in 12 of 13 treden, afhankelijk van de gekozen hoogte. De rechte steektrap is standaard onbehandeld. Schroeven worden los meegeleverd en de treden zijn genummerd.

De lengte van de trap is er in 3 varianten afhankelijk van de gekozen traphoogte.

Bestel uw rechte steektrap bij houtentrappenwinkel.nl, snel en voordelig geleverd!

Wij adviseren u de opening ca 2 cm breder te maken dan de breedte (maat C) van de rechte steektrap. Deze ruimte kunt u later indien gewenst afwerken met een aftimmerlat.Het trapgat kan in lengte ongeveer 10 cm kleiner zijn dan de gekozen traplengte (maat B).

Heeft u nog vragen over de rechte steektrap? Bel ons gerust of neem contact op via het Contactformulier.

De bouwpakkettrappen van houtentrappenwinkel.nl worden speciaal voor u op maat gemaakt het is daarom voor ons niet mogelijk om een geleverde trap retour te nemen. Wij adviseren u om de opmeting en plaatsing te laten uitvoeren door iemand met enige bouwkundige kennis van zaken. 

De steektrap als bouwpakket

Bent u op zoek naar een steektrap? Dan bent u op de juiste website beland. In het uitgebreide assortiment van houtentrappenwinkel.nl vindt u steektrappen op maat. Deze worden gemaakt in onze eigen fabriek in Woerden. Wij leveren de maatwerk trappen bij u thuis af als een handig bouwpakket. Dit is op zo'n manier samengesteld dat u er zelf mee aan de slag kunt. Als u een beetje handig bent, dan is het zelf monteren van een steektrap dan ook een redelijk eenvoudige klus. Wij hebben de treden en stootborden van de steektrap al voorgeboord en genummerd. De bijgeleverde schroeven draait u zelf aan. Als u stap voor stap onze duidelijke handleiding volgt, geniet u al snel van uw zelf gemonteerde trap. Laat u de steektrap toch liever door ons plaatsen? Dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Onze ervaren vakmensen komen graag bij u langs om de steektrap te monteren.

Wat is een steektrap?

Een steektrap is van alle trapsoorten het meest eenvoudig om te maken. Daarom kunnen wij deze trappen tegenRechte steektrap een zeer aantrekkelijke prijs te koop aanbieden. De eenvoud van een steektrap zit hem in het feit dat deze in een rechte lijn van de ene naar de andere verdieping loopt. Er is dus geen sprake van een draaiing. Daarom wordt een steektrap ook wel een rechte trap genoemd. Ook de naam molenaarstrap wordt weleens gebruikt. Een steektrap is opgebouwd uit twee trapbomen, ook wel wangen genoemd. Deze bevinden zich aan de zijkanten. Hiertussen zitten de traptreden. Een rechte trap is over het algemeen wat steiler dan een draaitrap.

Een of meer steken

Het woord steek komt overigens uit de bouwkunde. Het wordt gebruikt om er een ononderbroken opeenvolging van ten minste drie treden mee aan te geven. Bij een rechte trap is er sprake van één steek. Deze telt over het algemeen 12 of 13 treden. Zijn er meer steken, dan worden deze met elkaar verbonden door een bordes of overloop. Vooral bij hoge trappen is zo'n bordes nodig als plek waar je even op adem kunt komen.

Welk soort rechte trap?

Wanneer u een steektrap wilt kopen, heeft u de keuze uit een open of een dichte trap. Voor beide soorten is wat te zeggen. Zo zorgt een open trap voor een ruimtelijk gevoel en kan er dankzij de open treden voldoende licht naar binnen schijnen. Een open trap is een moderne keuze die niet alleen uitstekend in de hal past. Het kan ook een prachtige blikvanger in de woonkamer zijn. Door de treden te voorzien van een mooie laag verf of lak, kunt u deze perfect aanpassen aan de stijl van uw interieur.

Stootborden

Een dichte trap is voorzien van stootborden die tussen de treden worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat u niet achter een trede kunt blijven haken. Dichte trappen zijn dan ook iets veiliger dan open trappen. Ook zorgen de stootborden voor meer privacy en hebben ze een geluidsdempende werking. Een ander voordeel is dat u de ruimte onder de dichte trap kunt benutten door er een kast te plaatsen. Kiest u voor een dichte trap in de woonkamer, dan biedt dit ook mogelijkheden om bijvoorbeeld een gezellig zithoekje te maken onder de trap. De verschillende soorten rechte trappen zijn zowel met als zonder leuning verkrijgbaar.

Scheluw trap

Dit type heeft veel weg van een rechte trap. Je zou het dan ook de scheve variant kunnen noemen. Typisch voor een scheluwtrap is namelijk dat de treden een tikkeltje scheef lopen. Vaak is dit met het blote oog nauwelijks waar te nemen. Dit is echter nodig wanneer de muur in het trapgat niet helemaal recht is.

Voordelen van een steektrap

 • Een absoluut voordeel van de steektrap is de prijs. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een rechte trap te kopen. Het is dan ook niet voor niets de meest voorkomende trapsoort in Nederland. De prijs kan relatief laag worden gehouden omdat dit type makkelijker is om te ontwerpen. Bovendien gaat de productie van een rechte trap een stuk sneller dan bij een draaitrap.
 • Ook is het eenvoudiger om de juiste maat te berekenen voor het plaatsen van de trap. Bij een draaitrap moeten er veel ingewikkeldere berekeningen worden gemaakt om de trap perfect door het trapgat te loodsen.
 • Een ander voordeel is dat een rechte trap vrij gemakkelijk is te bewerken. Dit is bijvoorbeeld het geval als u vloerbedekking wilt (laten) leggen. Dat gaat een stuk eenvoudiger op treden die allemaal dezelfde lengte en breedte hebben.
 • Over een rechte trap is het meestal ook wat makkelijker om spullen naar boven of beneden te sjouwen.

Nadelen van een steektrap

Zoals onze beste voetballer aller tijden Johan Cruyff al zei: "Ieder voordeel heb zijn nadeel." Dat geldt ook voor trappen. Het belangrijkste nadeel van een rechte trap is dat deze meer ruimte in beslag neemt. Dit maakt het minder geschikt voor kleine woningen. Wilt u bijvoorbeeld een vlizotrap vervangen door een vaste trap naar zolder, dan is dit niet altijd mogelijk met een rechte trap. Bij onvoldoende ruimte is een trap met een kwart, dubbelkwart of een halfslag draai vaak een betere optie.

Hout van uitstekende kwaliteit

Wij produceren duurzame trappen die zijn gemaakt van de beste houtsoorten. Voor onze steektrappen maken we standaard gebruik van vurenhout. Deze houtsoort is van prima kwaliteit, maar toch niet al te duur. Vurenhout is dan ook uitstekend geschikt voor elk soort trap. Het hout gaat vrij lang mee. Dat is ook wel nodig, want u maakt er tenslotte dagelijks gebruik van. Omdat hout gevoelig is voor vocht en warmte, kan het kromtrekken. Daarom is het belangrijk om de trap goed te onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld door de trap te voorzien van een laag (grond)verf en daarna nog af te werken met lak. Op die manier beschermt u het hout optimaal.

Extra duurzame houtsoorten

Naast vurenhout, kunnen wij ook een trap leveren van zeer duurzame en oersterke houtsoorten als eikenhout en mahonie. Voor dit type hout betaalt u wel een hogere prijs. Mahonie zorgt voor een luxe uitstraling. Terwijl eikenhout uitstekend tot zijn recht komt in een klassiek ingerichte woning. Sinds een paar jaar wint ook rubberwood als alternatief voor vurenhout aan populariteit.

Steektrap kopen bij houtentrappenwinkel.nl

Wilt u een houten steektrap kopen van uitstekende kwaliteit? Bekijk ons assortiment. Wij bieden allerlei soorten houten trappen te koop aan voor een goede prijs. Onze trappen zijn verkrijgbaar in standaardformaat, maar ze kunnen ook, geheel naar wens, op maat worden gemaakt. Het is niet mogelijk om deze maatwerk trappen retour te zenden. Daarom is het wel van groot belang dat u de exacte maten doorgeeft. Aan de hand van deze maten, maken wij eerst een uitgebreide tekening ter controle. Deze ontvangt u binnen enkele dagen. Gaat u hiermee akkoord, dan starten wij de productie van uw trap. Indien gewenst, kunnen wij de trap ook voor u inmeten. Dan weet u zeker dat de trap perfect zal passen. Wij leveren uw trap in de vorm van een bouwpakket. Dit kunt u met behulp van de handleiding vrij eenvoudig zelf in elkaar zetten. Ook is het mogelijk om uw nieuwe trap te laten plaatsen door ons team van ervaren vakmensen.

Offerte aanvragen

Vraag vandaag nog een offerte aan voor een steektrap op maat. Heeft u eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van vakkundig advies.

 

 

 

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel