Specificatie ruimtebesparende trap

De ruimte besparende trap  gemaakt van 40 mm massief vuren traphout. De trap wordt geleverd in 12 of 13 treden, afhankelijk van de gekozen hoogte. De ruimtebesparende trap is standaard onbehandeld.

Schroeven worden los meegeleverd en de treden zijn genummerd. De lengte van de trap is er in 2 varianten afhankelijk van de gekozen traphoogte. 

De ruimtebesparende trap is speciaal ontwikkeld voor plaatsen waar de ruimte te beperkt is om een goed beloopbare trap toe te passen.

Trapgat:

Wij adviseren u de opening ca 2 cm breder te maken dan de breedte (maat C) van de ruimtebesparende trap. Deze ruimte kunt u later indien gewenst afwerken met een aftimmerlat.

Het trapgat moet net zo groot zijn als de gekozen traplengte (maat B).

Er zijn 2 varianten mogelijk: start met links of start met rechts. Heeft u nog vragen over de ruimtebesparende trap? Bel ons gerust of neem contact op via het Contactformulier

De bouwpakkettrappen van houtentrappenwinkel.nl worden speciaal voor u op maat gemaakt het is daarom voor ons niet mogelijk om een geleverde trap retour te nemen. Wij adviseren u om de opmeting en plaatsing te laten uitvoeren door iemand met enige bouwkundige kennis van zaken. 

Geheel vrijblijvend een offerte voor de ruimte besparende trap? Stel deze dan nu samen in onze configurator.

Ruimtebesparende trap

Beschikbare ruimte?

Bent u van plan om een nieuwe trap te plaatsen, maar heeft u daar maar weinig ruimte voor? Dan bent u vast op zoek naar een ruimtebesparende trap. Hier bent u bij Houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u trappen voor de kleine ruimte. Onze ruimtebesparende trappen bestaan uit 12 of 13 treden en zijn gemaakt van vurenhout. De speciaal op maat gemaakte trap wordt geleverd als een eenvoudig in elkaar te zetten bouwpakket. Wij bieden ze aan tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Waar is een ruimtebesparende trap geschikt?

Ruimtebesparende trappen worden vaak gebruikt om een zoldertrap te maken. Een vaste trap naar zolder biedt veel voordelen ten opzichte van een vlizotrap. In menig woning is het echter schipperen met de beperkte ruimte. Het is dan een prima optie om de vaste trap op dezelfde plek te plaatsen als de vlizotrap. U kunt dan mogelijk gewoon gebruikmaken van hetzelfde trapgat. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Moet er een nieuw trapgat komen, dan moet u hier extra budget voor reserveren.

Rechte steektrap

Wij raden u aan om bij het vervangen van uw vlizotrap te kiezen voor een rechte steektrap. Dit zorgt voor de meest directe verbinding tussen twee verdiepingen. Niet onbelangrijk, deze trapsoort is het goedkoopst en eenvoudig te plaatsen. Voor een trap die ruimte moet besparen, is dit dan ook een ideale oplossing. Hoe steil de trap zal zijn, hangt van de beschikbare ruimte af. Hier geldt de regel: hoe minder ruimte, hoe steiler uw trap wordt.

Wenteltrap

Ook een wenteltrap of draaitrap kan een goede oplossing zijn als u weinig ruimte in huis heeft. Dit type ruimtebesparende trap draait rond een centrale as, ook wel spil genoemd. Daarom kan een dergelijke trap zelfs in een smal trapgat nog heel goed de draai naar boven maken. U moet er echter wel rekening mee houden, dat een draaitap minder geschikt is om er spullen over te vervoeren. Maakt u een werk- of leefruimte op zolder dan zal het best passen en meten worden wanneer er diverse meubels naar boven moeten via een smalle wenteltrap.

Trapgat in laten meten

Wij maken onze bouwpakketten speciaal op maat. Daarom kunnen wij een geleverde trap niet retour nemen. Om er zeker van te zijn dat uw trap perfect past, is het dan ook belangrijk om de exacte afmetingen door te geven. Ons advies is om de opening ongeveer 2 cm breder te maken dan dat de ruimte besparende trap breed is. Het trapgat moet bovendien gelijk zijn aan de gekozen traplengte. Bent u niet helemaal zeker of u de exacte maten heeft? Dan adviseren wij u om de opmeting te laten doen door iemand die beschikt over enige bouwkundige kennis. U kunt hier ook onze eigen inmeetservice voor inschakelen. Heeft u nog vragen over het plaatsen van een ruimtebesparende trap? Neem dan gerust contact met ons op.

Ruimtebesparende trap van vurenhout kopen

Wij gebruiken vurenhout voor de productie van onze ruimtebesparende trappen. Deze houtsoort is eenvoudig te bewerken. Daarom kunnen wij een dergelijke trap in een relatief korte tijd leveren. Bovendien profiteert u van een voordelige prijs. Wilt u gewoon snel een ruimtebesparende trap in huis? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel