Trap vervangen kosten besparen

Wilt u weten wat een trap vervangen gaat kosten? Dat bent u hier op de juiste pagina. Wij voorzien u graag van alle informatie over een trap vervangen en de kosten die dit met zich meebrengt. Houtentrappenwinkel.nl is de expert op het gebied van houten trappen. Wij maken deze in onze eigen fabriek in Woerden. Hierdoor kunnen wij trappen vervangen en de kosten hiervoor zo laag mogelijk houden. Wij leveren kant-en-klare bouwpakketten, die u zelf eenvoudig kunt monteren. Daarnaast bent u bij ons ook aan het juiste adres voor trappen die geheel op maat zijn gemaakt. De prijzen zijn afhankelijk van de uitvoering en afmetingen van de trap.

Een trap vervangen wat zijn de kosten waar u rekening mee moet houden?

Wanneer uw oude trap in slechte staat verkeert, is het de hoogste tijd om aan een nieuwe trap te denken. Dat is ook het geval als u er tijdens een verbouwing voor kiest om een ander soort trap te plaatsen. Misschien heeft u meer baat bij een draaitrap dan een rechte steektrap, of geeft u de voorkeur aan een dichte trap in plaats van een open trap. Ook een vlizotrap vervangen door een vaste trap komt regelmatig voor. Aan een trap vervangen zijn kosten verbonden. Wat een trap vervangen gaat kosten, hangt van verschillende factoren af. We zetten de belangrijkste op een rij.

Trap vervangen kosten trapgat

Bij een trap vervangen, worden de kosten onder meer bepaald door het trapgat. Past de nieuwe trap zonder problemen in het oude trapgat, dan scheelt dat uiteraard een slok op een borrel. In veel gevallen zullen de afmetingen van het trapgat echter moeten worden aangepast. Ook kan het zijn dat er een heel nieuw trapgat moet komen. Dat brengt kosten met zich mee. Hierbij moet u onder andere denken aan de kosten voor het inmeten. Is er ook een constructieberekening nodig, dan is dit duurder. Ook aan het maken van een trapgat hangt een prijskaartje. Daarbij is het een stuk goedkoper om een trapgat te maken in een houten vloer dan wanneer deze van beton is.

Trap vervangen kosten rechte trap of draaitrap

  • Voor een rechte steektrap ligt de prijs lager dan voor een draaitrap. Dit komt doordat het maken van een rechte trap veel makkelijker is dan wanneer er sprake is van een draai. Het maakt dus uit voor welk type trap u kiest. Trappen met een kwart draai zijn weer wat goedkoper dan wanneer deze een halve slag draait.
  • Ook de lengte van de trap (aantal treden) speelt een rol bij het berekenen van de prijs.
  • Daarnaast is het soort hout dat we gebruiken van invloed op de kosten van een trap vervangen. Vurenhout is de meest goedkope optie. Voor duurzame houtsoorten als mahonie of eikenhout moet u rekening houden met een hogere prijs. Daar haalt u dan wel een chique soort trap in huis die bovendien oersterk is en heel lang meegaat.

Trap vervangen kosten bouwpakket

Houtentrappenwinkel.nl heeft een flink aantal bouwpakketten in het assortiment. U heeft de keuze uit verschillende modellen. Een rechte steektrap is al verkrijgbaar vanaf € 565,00 (incl. btw). Kiest u voor een dubbelkwarttrap, dan kunt u bij ons terecht vanaf € 675,00 (incl. btw).

Trap zelf plaatsen

U kunt uw trap vervangen en de kosten lager houden door de trap zelf te plaatsen. Bent u handig genoeg en houdt u er wel van om zelf te klussen, dan gaat dat zeker lukken. Onze bouwpakketten zijn namelijk zo gemaakt dat u ze vrij eenvoudig zelf in elkaar kunt zetten. Zo zijn de treden genummerd en de verschillende onderdelen al voorgeboord. U hoeft alleen nog maar de schroeven aan te draaien. De bouwpakketten zijn bovendien op maat gemaakt, waardoor ze perfect passen.

Trap laten plaatsen

Niet iedereen heeft tijd en zin om een trap zelf te plaatsen. Dat begrijpen we goed. Daarom kunt u dat gerust overlaten aan onze ervaren vakmensen. Zij zijn graag bereid om dit voor u te doen. U weet dan ook zeker dat dit perfect gebeurt. Wat een trap vervangen aan kosten met zich meebrengt, hangt af van uw situatie. We nodigen u dan ook uit om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Heeft u behoefte aan deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

 

 

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel