De trapconfigurator

Nieuw bij Houtentrappenwinkel

Stel zelf uw trap samen, eventueel in combinatie met het plaatsen van uw trap.

 

Doorloop de stappen en ontvang razendsnel, vaak al binnen enkele uren, uw geheel vrijblijvende offerte!

 

 

buttontrapcinfigurator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unieke houten trappen op maat gemaakt

Bent u van plan om een mooie, nieuwe trap voor binnen of buiten te kopen? Dan bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. Wij bieden allerlei soorten houten trappen te koop aan tegen een aantrekkelijke prijs. Deze maken wij in onze eigen fabriek in Woerden. Ze zijn verkrijgbaar in standaardformaat, maar wij maken ze ook op maat. Bij elk type heeft u de keuze uit een dichte of een open trap. Voor de productie gebruiken wij diverse houtsoorten, zoals vurenhout, eiken, beuken en mahonie.

Deskundig advies, professionele montage

Tijdens de zoektocht naar de trap van uw dromen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Onze medewerkers staan klaar om u van deskundig advies te voorzien. Zo vindt u altijd de ideale binnen- of buitentrap die perfect bij uw woning past. Daarbij heeft u ook de mogelijkheid om uw trap helemaal zelf samen te stellen. Onze eigen inmeet- en montagedienst zorgt voor een vakkundige plaatsing. Bent u handig genoeg en gaat u liever zelf aan de slag? Maak dan gebruik van onze standaard bouwpakketten. Deze zijn zo samengesteld dat u ze vrij eenvoudig zelf kunt monteren.

Wat als er geen trappen zouden bestaan?

Stelt u zich eens voor dat er nooit trappen waren uitgevonden. Dan zouden we alleen maar gelijkvloers kunnen wonen. We zouden nooit eens uit het raam kunnen kijken, of op een balkon kunnen staan en de wereld vanaf een hoger niveau aanschouwen. Een trap is dan ook een onmisbaar onderdeel van een woning met meerdere verdiepingen. Hierdoor is het mogelijk om van beneden naar boven te lopen (en omgekeerd).

Wanneer een nieuwe trap kopen?

Als u zelf een huis laat bouwen, moet u ook nadenken over het aantal trappen dat u wilt plaatsen. Verschaft u zich alleen toegang tot de eerste verdieping of maakt u ook gelijk de zolder bereikbaar? Ook als u van plan bent om uw woning te verbouwen, moet u mogelijk uw oude en versleten trap vervangen door een gloednieuw model dat weer jaren mee kan. Ook als u meer ruimte nodig heeft in huis, is een trap het aangewezen middel om dit te creëren. U staat dan voor de keuze welk type u wilt plaatsen en van welk soort hout deze gemaakt moet zijn. Gaat u voor een rechte trap, of eentje met een kwart of halve draai? Kiest u voor het goedkopere vurenhout, het duurdere, maar uiterst duurzame eikenhout, of gaat u voor de elegantie van mahoniehout? Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende trap- en houtsoorten uit ons assortiment.

Meer ruimte creëren in huis met een trap

De trap is het verbindend element tussen de verschillende verdiepingen van een woning. Trappen bieden u ook de mogelijkheid om meer ruimte te creëren in huis. Denk bijvoorbeeld aan een trap naar zolder, of een trap naar de kelder of het souterrain. Extra ruimte in huis geeft allerlei nieuwe mogelijkheden en zorgt voor meerwaarde in uw leven. U creëert een plek voor uzelf waar u volop kunt genieten. Er Enkele voorbeelden:

Met een trap naar boven of beneden gaat er een hele nieuwe wereld voor u open.

 • Eigen bibliotheek. U bent een enorme liefhebber van boeken. Uw verzameling is in de loop der jaren echter zo groot geworden dat u er nauwelijks nog ruimte voor heeft. Uw boekenkast puilt uit. Het is eigenlijk geen gezicht, zoveel boeken in de woonkamer. Wat zou het dan mooi zijn als u een eigen bibliotheek kunt maken op zolder. Misschien bent u al met pensioen, of is dat binnenkort het geval. U heeft dan volop de tijd om in uw bibliotheek te vertoeven. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een trap naar zolder te (laten) plaatsen. Zodra dit is gebeurd, kunt u eindelijk in alle rust genieten van uw verzameling en uw favoriete boeken (her)lezen.
 • Eigen luisterhoekje. Dit is natuurlijk ook het geval als u nog een grote verzameling lp's of cd's heeft. Wanneer u alle ruimte heeft om uw vinyl en/of cd's uit te stallen, zoekt u op uw gemak naar uw favoriete albums. Muziek die u al bijna was vergeten, komt weer helemaal tot leven. Zo leuk ook om al die mooie lp-hoezen en cd-boekjes weer eens te bekijken. Daar kan geen streamingdienst tegenop. In uw eigen luisterhoekje op zolder maakt u een muzikale reis door de tijd.
 • Eigen hobbyruimte. U houdt van schilderen of boetseren, of wordt er helemaal blij van wanneer u muziek maakt. In huis is daar eigenlijk geen plek voor. De keukentafel is tenslotte voor andere dingen bestemd. Musiceren terwijl een ander lid uit het gezin naar de tv zit te kijken, is ook niet ideaal. Wilt u met plezier uw hobby uitvoeren, dan heeft u daar vaak een aparte ruimte voor nodig. Een ruimte die zich op zolder of in het souterrain bevindt is daar uitermate geschikt voor.
 • Eigen werkplek. U bent er wel een beetje klaar mee om iedere dag in de file te staan. Wanneer u de mogelijkheid wordt geboden om (enkele dagen) vanuit huis te weken, zegt u daar geen nee tegen. Om uw werk goed uit te voeren, bent u gebaat bij een eigen ruimte waar u niet gestoord wordt. In stadswoningen is vaak een souterrain aanwezig. Als u dit omtovert tot een comfortabele werkruimte, kunt u er in alle rust aan de slag. Datzelfde is ook het geval voor een eigen werkplek op zolder. Voor zzp'ers is een eigen ruimte om te kunnen werken sowieso essentieel. Is een kantoor aan huis te duur of is er geen ruimte voor, dan is een trap naar zolder of het souterrain een uitstekend alternatief.

Praktische oplossing

Naast een plekje voor uzelf kan een extra ruimte ook heel praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld wanneer er binnenkort sprake is van gezinsuitbreiding. Dan is het goed mogelijk dat u een extra slaapkamer nodig heeft. Uw kinderen blijven misschien ook langer thuiswonen door de krapte op de woningmarkt. Wat extra privacy op een aparte verdieping in huis, is dan een welkome oplossing. Ook kan het zijn dat u regelmatig bezoek heeft van familie of vrienden uit het buitenland. Wat is het dan fijn als zij een eigen ruimte hebben, waar zij tijdens hun bezoek kunnen logeren.

Waarom een vaste trap plaatsen?

Op zolder heeft u een zee aan ruimte die eigenlijk nauwelijks gebruikt wordt. Dat verandert dus aanzienlijk als u daar een echte leefruimte van maakt. Nu is het niet zo'n pretje om dagelijks via een vlizotrap naar boven te gaan. Vlizotrappen zijn vrij steil en daardoor ook een stuk minder veilig. Dit soort trappen zijn vrij onhandig om te gebruiken en eigenlijk vooral geschikt als u niet vaak op de zolderverdieping hoeft te zijn.

Een vaste, veilige trap naar zolder maken, is daarom een uitstekende oplossing. U kunt kiezen voor een rechte trap, maar ook een draaitrap is een goede optie. Het voordeel van een draaitrap is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Ook is dit type trap minder steil. Dat maakt het makkelijker en veiliger om op te lopen. Dit is zeker het geval als u kiest voor een dichte trap. Bovendien kunt u langs de trap een leuning bevestigen waaraan u zich kunt vasthouden. Wilt u nog meer veiligheid? Kies dan ook voor een hekwerk. Een vaste (zolder)trap is niet alleen belangrijk voor de veiligheid. U woning wordt ook meer waard. Bovendien zullen kopers sneller geneigd zijn om toe te happen. Ze hoeven tenslotte niet meer te investeren in een zoldertrap

Een extra trap in huis plaatsen is een investering die het dubbel en dwars waard is.

Open draaitrap in de woonkamer

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een open (draai)trap in de woonkamer te plaatsen. Dit is een echte eye-catcher. De (draai)trap staat in een directe verbinding met een verdieping daarboven. Dat geeft een heel ruimtelijk gevoel. Niet alleen lijkt de kamer opeens veel groter, er schijnt ook meer licht naar binnen. Laat u het deel op de bovenverdieping geheel open, dan wordt dat ruimtelijk effect nog vergroot. Het is dan uiteraard wel noodzakelijk om hier een balustrade te plaatsen. Zo voorkomt u een val. Zo'n balustrade is overigens wettelijk verplicht als er sprake is van een hoogteverschil van meer dan 1 meter. Ook als de bovenverdieping dicht blijft, schijnt er meer licht naar binnen in uw woonkamer. Dit is zeker het geval als u kiest voor een open draaitrap. Hou er echter wel rekening mee dat er warmte verloren gaat. Zorg er dus voor dat uw woning goed is geisoleerd.

 

Verschillende soorten trappen

Wanneer u ons assortiment bekijkt, valt op dat er allerlei trapsoorten zijn. Ze kunnen in een rechte lijn naar boven lopen, maar ook een draai maken. Deze draai kan zich zowel aan de onderkant of bovenkant bevinden. Daarbij maakt het ook nog verschil of er bij de draai sprake is van een kwartslag of een halfslag. We zetten de belangrijkste kenmerken op een rij:

 • De steektrap komt vaak voor. De treden lopen in een rechte lijn naar boven. Dit type is prima toe te passen in de hal, woonkamer of kelder. Dankzij het rechttoe rechtaan ontwerp is de steektrap eenvoudig te plaatsen en een goedkope oplossing. Ook biedt het volop mogelijkheden voor diverse uitvoeringen. Zo kunt u deze trap met of zonder balustrade of leuning bestellen.
 • Een scheluwe trap lijkt op een steektrap, maar verschilt omdat het een lichte draai maakt. Dit valt nauwelijks op, want het gaat meestal maar om enkele centimeters. Dit is echter wel nodig om de kromming van de wanden te volgen, zodat het perfect in het trapgat past.
 • Bovenkwart, onderkwart en dubbelkwart trappen hebben met elkaar gemeen dat ze een kwartslag draaien. Zoals de naam al aangeeft, gebeurt dat in het bovenste of het onderste kwart. Bij de dubbelkwart variant is er zowel aan de boven- als onderkant sprake van een draai. Dat is vooral heel praktisch als er maar weinig ruimte beschikbaar is.
 • De halfslag trap is ook uitstekend geschikt als de ruimte in uw woning beperkt is. Hier wordt een draai gemaakt van 180 graden. Dit gebeurt in een doorlopende beweging. Er is bij dit type dus geen recht stuk, zoals bij de dubbelkwart variant.

Voor- en nadelen van een open trap

Open staat voor een ruimtelijk gevoel. Dat is dan ook een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor de open variant. Dit model past daarom prima in een woonkamer. U kunt er gewoon doorheen kijken en optimaal profiteren van het ruimtelijk effect. Ook heeft u allerlei mogelijkheden om te spelen met een modern design. Zo kunt u de kleur van de treden en de leuning perfect combineren met de rest van uw huiskamer. Hierdoor heeft de open trap niet alleen een praktische functie, maar ook een decoratieve.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Open betekent dat er meer luchtverplaatsing is. Dat zorgt voor meer stof en verlies van warmte. Voor kleine kinderen is dit type vanwege de open ruimte tussen de treden minder veilig dan wanneer deze gesloten zijn.

Voor- en nadelen van een dichte trap

Op het gebied van veiligheid scoort de gesloten versie veel hoger. Zo kunnen uw voeten niet blijven hangen onder de traptreden. Ook isoleert dit type beter, waardoor geluiden worden gedempt. Daarnaast is er minder sprake van warmteverlies. Een ander voordeel is dat u de ruimte onder de trap kunt benutten. Een nadeel is dat het gesloten karakter niet zo'n ruimtelijk gevoel geeft als het open type.

Zelf een trap maken

Houtentrappenwinkel.nl biedt diverse standaard bouwpakketten. In de webwinkel vindt u 6 trapmodellen. Deze kunnen wij als open of dicht model leveren. Ook heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten zoals mahonie, vurenhout, beuken- en eikenhout. We hebben het extra makkelijk voor u gemaakt door alle schroefgaten in de bomen en stootborden al voor te boren. Uiteraard is het bouwpakket ook voorzien van de benodigde schroeven. Met de bijgevoegde handleiding kunt u direct aan de slag. Let op! De bouwpakketten gaan uit van standaardmaten. Heeft u te maken met afwijkende maten? Vraag dan een offerte aan.

Trap laten plaatsen

Lijkt het u geen goed idee om zelf met een bouwpakket aan de slag te gaan? Schakel dan de medewerkers van onze inmeet- en montagedienst in. Terwijl u er geen omkijken naar heeft, zorgen zij ervoor dat uw trap op een professionele manier wordt geplaatst. Voor dat het zover is, gaat hier nog het een en ander aan vooraf. Na het inmeten, moeten er eerst een aantal gedetailleerde tekeningen worden gemaakt. Deze maken wij nadat u uw bestelling heeft geplaatst. U ontvangt de tekeningen vervolgens binnen 3 dagen. We willen er zeker van te zijn dat u straks helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Daarom beginnen wij pas met de productie als u met deze tekeningen akkoord gaat.

Waar moet u op letten bij het plaatsen van een vaste trap?

Wanneer u een vaste (zolder)trap wilt gaan plaatsen, zal er in veel gevallen ook eerst een trapgat moeten worden gemaakt. Is dit het geval, dan moet u rekenen op minimaal 750 euro aan extra kosten. Dit kan echter oplopen tot wel 2500 euro. De hoogte van de prijs hangt voor een belangrijk deel af van welk type vloer u heeft. Het maakt nogal een verschil of deze van beton is of van hout. Een opening maken in een vloer van beton is stuk lastiger. Het zagen van beton neemt veel meer tijd in beslag. Een houten vloer, maar ook een systeemvloer, die is gemaakt van prefab materiaal, is veel eenvoudiger en goedkoper om te bewerken.

Rechte trap op plek van vlizotrap

Soms is het niet nodig om een nieuw trapgat te maken. U maakt dan gebruik van de plek waar de vlizotrap was bevestigd. Dit kan uiteraard alleen als u over voldoende ruimte beschikt. Door een rechte trap te plaatsen, kunt u door hetzelfde trapgat naar boven.

Hoogte en breedte van de trap inmeten

Als het trapgat is gemaakt, is het tijd om de hoogte en breedte te gaan inmeten. Hou er rekening mee dat dit zorgvuldig moet gebeuren. U kunt deze klus ook aan ons overlaten. Dan weet u zeker dat dit op een professionele manier gebeurt. De hoogte is meestal gelijk aan de hoogte van de verdieping. Ook komt het voor dat er een hoogteverschil moet worden overbrugd. U meet de hoogte van de trap vanaf de bovenzijde van de vloer tot aan de bovenzijde van de vloer die zich daarboven bevindt. In woningen ligt de hoogte van de trap meestal tussen de 2.60 en 3.20 meter. Bij nieuwbouwwoningen wordt in de meeste gevallen een hoogte van 3 meter toegepast.

Doorloophoogte

Belangrijk is ook om rekening te houden met de doorloophoogte. Dit is de hoogte tussen de bovenste trede en het plafond. Wettelijk moet dit minimaal 1.90 meter zijn. Bestaat uw huishouden uit lange mensen, dan is het wel zo fijn als de doorloophoogte wat ruimer is. Het is tenslotte belangrijk dat u op een comfortabele manier naar boven en beneden kunt lopen.

Hout van topkwaliteit

Wij werken met diverse houtsoorten. De belangrijkste zijn vurenhout, eikenhout, mahonie en rubberwood. Stuk voor stuk houtsoorten die uitstekend geschikt zijn voor het maken van een trap.

 • Vurenhout is de goedkoopste optie en daarom in Nederland de populairste houtsoort. Dit type hout is bovendien makkelijk om te verven of te bekleden.
 • Eikenhout is oersterk en gaat heel lang mee. Dit type hout behoort dan ook tot de categorie hardhout. Eigenlijk is het zonde om een trap van eikenhout te verven of bekleden. Door deze netjes af te lakken, behoudt u het oorspronkelijke karakter van het hout.
 • Mahoniehout valt vooral op door de donkere rood-bruine kleur. Ook heeft het van zichzelf een mooie glans. Dit type hardhout dat onder meer afkomstig is uit Zuid-Amerika, staat garant voor een luxuese uitstraling.
 • Rubberwood is een houtsoort die al een heel leven achter de rug heeft, voordat het in productie wordt genomen. Rubberwood levert namelijk latex(rubber) dat uit de boom wordt afgetap. Wanneer de boom zijn werk heeft gedaan, worden er van het hout massieve panelen gemaakt. Deze gebruiken wij om er een mooie trap van rubberwood van te maken.

De voordelen van hout

U bent natuurlijk niet voor niets beland op de website van houtentrappenwinkel.nl. U kiest voor hout en daar geven wij u natuurlijk helemaal gelijk in. Hout biedt diverse voordelen. Zo zorgt het bijvoorbeeld voor een warme en natuurlijke uitstraling. Ook heeft u met hout allerlei mogelijkheden om het uiterlijk geheel aan te passen aan de rest van uw interieur. U kunt het bijvoorbeeld verven of bekleden in elke gewenste kleur. Hout nodigt uit om uw creatieviteit de vrije loop te laten gaan. Eikenhout en mahonie zijn juist ook prima toe te passen zonder ze uitgebreid te bewerken. Deze houtsoorten passen onder meer uitstekend in een klassiek of een luxe interieur.

 

Waarom kopen bij houtentrappenwinkel.nl?

 • Wij bieden u allerlei typen trappen van topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.
 • Deze zijn verkrijgbaar als open of dichte variant.
 • Klanten kunnen zelf aan de slag met behulp van onze bouwpakketten.
 • Klanten kunnen met behulp van onze configurator zelf een trap samenstellen.
 • Alle trappen worden door ons zelf gemaakt in onze fabriek in Woerden.
 • Wij werken met een eigen inmeet- en montagedienst.
 • Voor de bezorging maken wij gebruik van eigen vervoer en chauffeur.
 • Wij streven er altijd naar om een bestelling zo snel mogelijk af te leveren bij u thuis.

Online bestellen

Heeft u een keuze gemaakt uit een van onze kant-en-klare trapmodellen, of zelf uw droomtrap samengesteld? Plaats uw online bestelling vandaag nog. Dan gaan wij direct aan de slag. Heeft u eerst nog een aantal specifieke vragen, of ontvangt u graag deskundig advies over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

 

 

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel