Voor een trap met karakter gebruikt u traptreden hout


Wil jij een nieuwe trap laten plaatsen of je oude trap renoveren? Moet het eindresultaat gekenmerkt worden door karakter, een unieke structuur en een afwerking naar wens? Dan zijn traptreden van hout precies wat je nodig hebt. Met houten traptreden geef je je oude trap een nieuw leven en een prachtige uitstraling. Wil je een nieuwe trap laten plaatsen? De mogelijkheden zijn oneindig. Bij Houtentrappenwinkel bestel je houten traptreden in de gewenste houtsoort en afwerking. Zo brengen wij jouw ontwerp tot leven.

Traptreden van hout passen in ieder interieur. Heb je al veel houten elementen? Dan voelt een houten trap zich zeker thuis in jouw woning. Heb je juist weinig hout in een strak of industrieel interieur? Hout blaast leven in je huis en verzacht de woningstijl, waardoor alle andere elementen nog meer tot hun recht komen. Doordat hout verkrijgbaar is in veel afwerkingen heb je onder andere keuze uit donkere, lichte en whitewashed treden. Vertel ons je ideeën en we maken samen een ontwerp.
 

Wat zijn de voordelen van houten traptreden?


Hout is een populair materiaal voor trappen. Het geeft een warme, natuurlijke uitstraling aan het huis. Bovendien is er veel mogelijk, waardoor voor iedereen de perfecte houten trap te ontwerpen is. Er zijn verschillende houtsoorten waar je keuze uit hebt. Ieder soort heeft zijn eigen karakter. Hout gaat lang mee met het juiste onderhoud. Ook past het bij vrijwel ieder ander materiaal, waardoor het eenvoudig te combineren is. Tot slot renoveer je een houten trap makkelijk. Met wat schuurwerk en een nieuwe afwerking ziet je trap er weer als nieuw uit. Het kiezen van houten traptreden biedt je nog veel andere voordelen. Traptreden van hout:

 • hou je eenvoudig schoon;
 • zijn betaalbaar;
 • maken we makkelijk op maat;
 • zijn een ecologisch verantwoorde keuze.

   

De kosten van houten traptreden


Overweeg je nieuwe traptreden van hout te laten plaatsen? De kosten hangen af van het ontwerp dat je op het oog hebt. Een belangrijke factor is het houtsoort. Vurenhout is een zeer betaalbare optie. Mahonie en eikenhout kosten meer, maar ze hebben een luxere en warmere uitstraling.

Overweeg ook of je een open of dichte houten trap wilt. Een dichte trap heeft stootborden tussen de traptreden van hout. Er is meer materiaal en meer montagewerk nodig. Hierdoor kost een gesloten ontwerp meer dan een open trap. Toch is een gesloten trap een populaire keuze. Vooral als je jonge kinderen hebt of huisdieren die de trap op- en aflopen, is een trap met stootborden een veiligere optie.

Houten traptreden bestellen met een standaard formaat is eenvoudig en zeer betaalbaar. Heb je een houten trap op maat nodig? Wij komen graag langs om de metingen te verrichten. Aan de hand van het gewenste ontwerp informeren we je dan over de prijs.
 

Unieke houten trappen


Een trap is tegenwoordig meer dan enkel een functioneel onderdeel van het huis. Het voegt stijl toe. In sommige gevallen is het een echte blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan een trap met zwevende houten treden. Zulke trappen zijn strak en minimalistisch. Het hout geeft een natuurlijke tint aan het ontwerp wat het geheel in balans brengt. Zwevende traptreden van hout zijn mogelijk bij een rechte trap, maar ook bij een kwarttrap. Kies voor traptreden in dezelfde kleur als de muur voor meer minimalisme of ga voor een sterk contrast voor een opvallender ontwerp.

Een andere manier waarop je een uniek ontwerp creëert, is door verschillende materialen te combineren. Vooral een combinatie van hout en materialen met een koele uitstraling geven een interessant effect. Denk bijvoorbeeld aan een metalen constructie met traptreden van hout. Het metaal is koel, strak en elegant, terwijl het hout robuust, natuurlijk en warm is. Een andere unieke optie is een betonnen of stenen constructie met traptreden van hout. Zo’n contrasterende trap kan zelfs met een minimalistisch ontwerp de blikvanger van het huis worden.
 

Welk hout voor de traptreden?


Hoe meer aandacht de trap krijgt in het interieur, des te meer is er mogelijk qua ontwerp. Je hebt keus uit allerlei houtsoorten. Probeer eens wat nieuws, zoals bamboe. Of wat dacht je van een steigerhouten trap?

Populaire houtsoorten voor traptreden zijn onder andere eikenhout, mahonie en rubberwood. Eikenhout is een veelgebruikt houtsoort. Het is sterk en het hoeft niet van ver te komen. Deze bomen groeien namelijk in ons eigen land en in onze buurlanden. Eikenhout is een hardhout met een grove nerf. Dit hout gaat lang mee en met de juiste afwerking heeft het slechts weinig onderhoud nodig.

Een ander populair houtsoort is mahonie. Het heeft een donkere kleur die je trap extra karakter geeft. In tegenstelling tot eikenhout heeft mahonie een fijne nerf. Rubberwood is hout van de rubberboom. Dit hout is net zo sterk als eikenhout en het wordt ecologisch verantwoord gekapt.

Ben je op zoek naar hout dat past in ieder budget en dat makkelijk te bewerken is? Overweeg dan om vurenhouten traptreden te laten plaatsen. Verf of bekleed dit houtsoort om een mooi eindresultaat te verkrijgen.

Bij Houtentrappenwinkel bestel je ook eenvoudig traptreden van hout in andere houtsoorten. Denk hierbij aan beuken, grenen, merbau, afzelia, billinga en traka.
 

Welke afwerking voor houten traptreden?


Voor een mooi en duurzaam eindresultaat wordt hout afgewerkt. De traptreden van hout verven is een optie die vooral gekozen wordt voor vurenhouten trappen. Wil je het karakter van het hout behouden? Dan is een afwerking met olie de beste keuze. Kies voor kleurloze olie als je graag de oorspronkelijke kleur van het hout behoudt. De treden worden enkel iets donkerder dan de oorspronkelijke kleur. Wil je een andere look, zoals een whitewashed of graywashed trap? Kies dan voor een kleurenolie.
 

Houten traptreden van Houtentrappenwinkel


Bij Houtentrappenwinkel hebben wij tien jaar ervaring met houten trappen. Ons gemotiveerde team heeft alle expertise op zak om je ideeën uit te werken tot een prachtig ontwerp. Vervolgens vervaardigen wij een trap die echt iets toevoegt aan je woning. Wat mogen wij voor je betekenen? Wij bij Houtentrappenwinkel helpen je graag met:

 

 • advies op maat;
 • het ontwerpen van je traptreden van hout;
 • het verrichten van de metingen;
 • het vervaardigen van de treden;
 • het plaatsen van de treden.

   


Laat ons weten hoe we je van dienst mogen zijn. Wij staan voor je klaar en helpen je graag met het hele traject. Zo zorgen we samen voor een prachtig eindresultaat.
 

Kom langs bij onze trappenfabriek


Of je je trap nu wilt renoveren of een geheel nieuwe trap wilt laten plaatsen, wij helpen je graag met het verwezenlijken van jouw ideeën. Traptreden van hout staan mooi bij vrijwel iedere trap en ieder interieur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs in onze trappenfabriek. Onze deuren staan open en de koffie staat klaar.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel