Dichte trap

Vraagt u zich af of u een open- of een dichte trap moet kopen? Op deze pagina leest u waarom een dichte trap een prima keuze is. Houtentrappenwinkel.nl heeft diverse soorten trappen in het assortiment. U bent bij ons aan het juiste adres voor een rechte steektrap, maar ook voor een trap met een kwart draai aan de boven- of onderkant. Wij maken deze trappen allemaal in onze eigen fabriek in Woerden. Ze zijn verkrijgbaar in standaardformaat, maar we leveren ze ook geheel op maat. Uw nieuwe trap kunt u laten plaatsen door onze eigen montagedienst. Ook is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Hiervoor hebben wij kant-en-klare bouwpakketten samengesteld. Zo kunt u vrij eenvoudig zelf uw trap plaatsen.

Wat is een dichte trap?

Een dichte trap onderscheidt zich van een open trap omdat het over verticale stootborden beschikt. Deze bevinden zich tussen de treden. Hierdoor is de trap van onder tot boven afgesloten. Dit zorgt voor een vloeiende stijl die de verschillende verdiepingen van uw woning met elkaar verbindt.

Dichte trap in de huiskamer

Gesloten trappen vindt u meestal in de hal. Dat geldt ook voor de overloop, wanneer u een vaste trap naar zolder heeft. Ook in de huiskamer misstaat een dichte trap niet. Een houten trap draagt bij aan een warm gevoel en zorgt voor een unieke stijl. U kunt een vurenhouten trap bovendien eenvoudig verven of bekleden en op die manier volledig aanpassen aan uw interieur. Geef uw trap bijvoorbeeld een heldere witte kleur. Zo creëert u een lichte uitstraling. Ook een modieuze, gitzwart geverfde trap is een stijlvolle optie. Wij leveren naast vuren- onder andere ook trappen van eiken- en mahoniehout. Beide soorten hout zorgen voor een luxueuze uitstraling. Een trap van hardhout is bovendien zeer duurzaam.

Minder ruimte door gesloten trap?

Het is waar dat een dichte trap op het eerste gezicht een wat minder ruimtelijk gevoel geeft dan een open trap. Dat zou u een nadeel van een gesloten trap kunnen noemen. Toch biedt de ruimte onder een rechte trap naar boven juist weer hele interessante mogelijkheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld een gezellig zithoekje maken. Heeft u een grote verzameling boeken? Dan is de ruimte onder de trap een perfecte plek voor uw bibliotheek. Ook in de hal kunt u de ruimte onder de trap optimaal benutten. Bijvoorbeeld om er spullen op te bergen, of als voorraadkast.

De voordelen van een dichte trap op een rij

  • Dit type trap is een stuk veiliger. Dat is zeker het geval als u nog kleine kinderen heeft. De stootborden voorkomen namelijk dat zij tussen de treden door kunnen vallen. Ook voor huisdieren geeft dit meer veiligheid. Daarnaast is het niet mogelijk dat uw voeten onder de treden blijven haken. Dat vermindert de kans op een val.
  • Omdat de trap gesloten is, houdt u beter de warmte vast. De opstijgende lucht verdwijnt tenslotte niet door de open treden. Dat scheelt in de stookkosten.
  • U heeft geen last van stof dat tussen de treden naar benenden valt en ronddwarrelt in huis. Zeker als u allergisch bent voor stof, is dat wel zo fijn.
  • Zoals hierboven al beschreven, biedt de ruimte onder de dichte trap ook allerlei mogelijkheden om op te vullen.

Dichte trap kopen

Bent u overtuigd van de voordelen van een dichte trap? Raakt u enthousiast van de stijlvolle uitstraling? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Profiteer van onze voordelige prijzen. Bestel een van onze standaard bouwpakketten voor een dichte trap. Liever een trap op maat? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel