Houten trap

Houten trap voor elk interieur

Bent u van plan om uw oude trap te vervangen, of een nieuwe houten trap te plaatsen? Dan bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. Alle trappen uit onze eigen fabriek, zijn gemaakt van hout. In ons assortiment vindt u verschillende trappen van vurenhout. Daarnaast bieden wij ook hardhouten trappen van onder andere mahonie en eikenhout aan. Deze zijn verkrijgbaar in standaardformaat, of op maat gemaakt. Profiteer van onze voordelige bouwpakketten waarmee u zelf eenvoudig uw houten trap in elkaar kunt zetten. Laat u het plaatsen liever aan de ervaren vakman over? Dan kunt u onze montagedienst inschakelen. Zij gaan graag voor u aan de slag.

Houten trap populaire keuze

Veel mensen geven de voorkeur aan een houten trap in huis. Of het nu gaat om een hardhouten siertrap, een zoldertrap of een fraaie binnentrap in de hal, hout is een populaire keuze. Als producenten van houten trappen begrijpen wij maar al te goed waarom een trap van hout geliefd is. Hout is tijdloos, straalt warmte uit, is duurzaam en past bij vrijwel elk interieur. Op deze pagina gaan we uitgebreid in op de voordelen van een trap van hout. Ook leggen we uit welke soorten hout wij gebruiken bij het maken van onze houten trappen. Op die manier krijgt u een duidelijk beeld van de verschillende trappen uit ons assortiment. Dat helpt u om de juiste keuze te maken.

Verschillende houtsoorten van topkwaliteit

Voor de productie van onze houten trappen gebruiken wij verschillende houtsoorten. De belangrijkste zijn vurenhout, mahonie, rubberwood en eikenhout. Onze klanten stellen ons regelmatig de vraag welk type hout het meest geschikt is voor een trap. We zetten de eigenschappen op een rij.

 

 

 

 

 

Vurenhout 

Vurenhout, dat voornamelijk uit Europa en Noord-Azië komt, is de meest gebruikte houtsoort voor trappen in Nederland. Veel mensen kiezen voor vurenhout omdat dit een goedkope optie is. Dit type hout is bovendien vrij gemakkelijk te bewerken. Het hout leent zich er bijvoorbeeld uitstekend voor om te verven of te bekleden. Typisch voor vurenhout zijn de fijne nerven en de lichte, geel-bruine kleur.

 

 

Eikenhout

Eiken groeien zowel in Nederland als in de meeste andere Europese landen. Het is dus niet zo vreemd dat we vaak gebruikmaken van deze houtsoort. Menig tafel, stoel of kast is van eikenhout gemaakt. Ook voor trappen is dit type hout zeer geschikt. Eikenhout, dat een wat grove nerf heeft, behoort tot de categorie hardhout. Het belangrijkste kenmerk is dan ook dat het zeer sterk is. Hierdoor bent u verzekerd van een stevige houten trap die wel tegen een stootje kan. Als u de trap na plaatsing goed aflakt, heeft u er nauwelijks omkijken naar. Kiest u voor een trap van eikenhout, dan weet u zeker dat u daar heel lang plezier van heeft.

Mahonie

Typerend voor mahoniehout is de donkere, rood-bruine kleur en de bijzondere glans. Dat zorgt voor een chique uitstraling. Dit type hout heeft een fijne nerf. Mahonie is een tropische houtsoort die uit Midden- en Zuid-Amerika en Afrika komt. Mahonie wordt ook gebruikt voor de productie van meubels, maar ook voor muziekinstrumenten.

Rubberwood

Dit type hout is afkomstig van de rubberboom. Deze boom wordt in eerste instantie gebruikt voor het aftappen van latex (rubber). Heeft de boom voldoende latex gedoneerd, dan wordt de boom gekapt. Hiervan worden massieve panelen gemaakt. Wij maken hier vervolgens een mooie trap van. Het gebruik van dit hardhout is ecologisch verantwoord. Voor elke gekapte boom worden er namelijk nieuwe bomen geplant. Een hardhouten trap van Rubberwood is net zo sterk als een trap van eikenhout.

Naast deze 4 houtsoorten leveren wij desgevraagd ook trappen van houtsoorten als merbau, beuken, traka, grenen, afzelia en billinga.

De voordelen van een houten trap

Trappen voor binnen in huis worden onder meer gemaakt van beton, staal en marmer. Toch kiezen veel mensen voor een houten trap. Dat heeft verschillende redenen. Hout biedt een aantal belangrijke voordelen.

  • Warme en natuurlijke uitstraling. Hout komt rechtstreeks uit de natuur. Dat ziet u bijvoorbeeld terug in de nerven van de boom. Omdat deze nerven nooit hetzelfde zijn, levert dat een unieke houten trap op. Wilt u optimaal genieten van het natuurlijke karakter, dan kunt u het beste uw trap beitsen. Hierdoor blijft de houtstructuur zichtbaar. Dat garandeert een warme en natuurlijke uitstraling.
  • Aanpasbaar aan uw interieur. U heeft al kunnen lezen dat wij trappen maken van verschillende houtsoorten. Dat betekent dat u kunt kiezen voor licht, donker of glanzend hout, een fijne of een wat grovere nerf, een klassieke of een moderne uitstraling. Voor elk interieur is er wel een houtsoort die daar perfect bij past. Daarnaast kunt u uw trap naar eigen inzicht bewerken. Een helderwit geverfde trap past bijvoorbeeld uitstekend in een modern interieur. Ook een gitzwarte trap wint de laatste jaren aan populariteit.
  • Gaat lang mee. Een houten trap is zonder twijfel een duurzaam product. Als hout regelmatig wordt onderhouden, gaat het heel wat jaren mee. Dat wordt ook bevestigd door de Nederlandse Branchevereniging Voor de Timmerindustrie. "In oude landhuizen en kastelen zijn hardhouten trappen te vinden die al honderden jaren oud zijn", zo stelt de branchevereniging op hun website.
  • Eenvoudig schoon te houden. Het kost weinig moeite om het stof op de trap te verwijderen.
  • Betaalbare optie. Hoewel de ene houtsoort goedkoper is dan de ander, is een houten trap over het algemeen een betaalbare optie.
  • Uw woning stijgt in waarde. Investeren in een nieuwe houten trap kan u ook financieel voordeel opleveren. Dat is bijvoorbeeld het geval als uw huis gaat verkopen. Uw houten trap is dan een aantrekkelijke eye-catcher voor kopers. Liefhebbers van houten trappen zullen eerder geneigd zijn om meer te bieden dan de vraagprijs.
  • Milieuvriendelijke keuze. Hout is een hernieuwbaar materiaal. Wanneer hout verantwoord geproduceerd wordt en uit duurzaam beheerde bossen komt, vormt het geen belasting voor het milieu. Daarbij komt dat het niet veel energie kost om hout te produceren. Dit in tegenstelling tot materialen als staal of ijzer.
  • Makkelijk op maat te maken. Hout is goed te bewerken. Dat geldt zeker voor vurenhout. Daarom kunnen wij een trap op maat van deze houtsoort snel leveren. Voor hardhout zoals eiken hebben we daar iets meer tijd voor nodig.

Houten trap op maat of standaardformaat bestellen

In ons assortiment vindt u diverse soorten houten trappen die wij leveren in standaardformaat. Al deze trappen zijn zowel verkrijgbaar als open en dichte variant. U kunt een bouwpakket bestellen dat u zelf in elkaar zet. Ook is het mogelijk om deze trap door ons te laten monteren. We zorgen ervoor dat uw trap in standaardformaat zo snel mogelijk wordt bezorgd. Trapmodellen die u direct kunt bestellen zijn:

Wijkt de trap die u wilt kopen af van het standaardformaat? Kies dan voor een trap op maat. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan. Hierbij is het belangrijk dat u eerst de juiste maten laat opmeten. Aan de hand daarvan maken wij een gedetailleerd ontwerp. We nemen de trap in productie zodra u hier uw goedkeuring aan heeft gegeven.

Heeft u uw keuze gemaakt? Bestel nu uw houten trap.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte met vrijblijvende productietekeningen. We helpen u graag verder.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel