Welke nieuwe vaste trap past bij mij?


Wil je graag een nieuwe vaste trap kopen? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen! Vaste trappen zijn een geweldige aanvulling voor de woning. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en op maat laten maken, is mogelijk. Een vaste trap is een goede vervanging van de vlizotrap die naar zolder leidt. Een nieuwe trap installeren, is echter ook een goede keus in andere situaties.

Een vaste trap staat netter dan een uitgeklapte vlizotrap. Ook is het makkelijker om de trap op en af te komen. Op een vlizotrap heb je weinig ruimte en het is steil. Het is niet altijd eenvoudig om de trap te nemen, zeker niet als je veel in je handen hebt. Wil je het jezelf gemakkelijker maken? Met een vaste trap doe je dat. Voor iedere woning is het juiste model te vinden. Welke past bij jou?

Voordelen van een vaste trap


Een trap toevoegen aan je woning biedt verschillende voordelen. Allereerst verhoogt het de waarde van je woning. Stel, je plaatst een trap naar zolder om de vlizotrap te vervangen. Nu kun je de zolder, die eerst een bergruimte was, omtoveren tot een leefruimte. Als een potentiële koper dit op prijs stelt, is het mogelijk om wat meer voor je woning te krijgen, mocht je het willen verkopen.

Vaste zoldertrappen zorgen voor een makkelijkere toegang naar zolder. De trap is breder en minder stijl. Ook blokkeert een vaste trap de overloop niet. Een vaste trap heeft meestal als doel om de zolder met de rest van het huis te verbinden. Het kan echter ook een ander doel hebben. Zo kan een vaste trap buiten een extra toegang bieden tot een balkon.

Welk type trap kies ik?


Dit is voornamelijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. De steektrap is een rechte trap. Het heeft geen bochten. Het is geschikt voor een kleine ruimte. Steektrappen zijn onder andere geschikt als keldertrap of als trap in de hal. De scheluwtrap heeft een lichte draaiing. De ene boom van de trap is korter dan de ander.

Een bovenkwarttrap heeft een kwartslag aan de bovenkant. Deze trap neemt onderaan relatief weinig ruimte in, net als een steektrap. Je hebt ook keuze uit een onderkwarttrap. Deze neemt juist beneden wat meer ruimte in dan boven. Tot slot zijn er dubbelkwarttrappen en halfslagtrappen die beide een halve slag maken. Welke trap de beste keus is, is afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Een open of gesloten trap?


Heb je het type trap gevonden dat past bij je huis en je wensen? Dan heb je nog de keuze tussen een open en een gesloten trap. Een gesloten trap heeft stootborden en een open trap heeft dat niet. Een open trap kun je dus eventueel later dichtmaken door stootborden te laten plaatsen.

Zowel open als gesloten trappen hebben hun voordelen. De open trap geeft een ruimtelijke uitstraling. Je kijkt namelijk door de trap heen. Hierdoor lijkt de ruimte waarin de trap zich bevindt meer open, vooral als er veel natuurlijk licht is. Het laat veel licht door en creëert een gevoel van eenheid tussen de verdiepingen die het verbindt. Nog een voordeel: een open trap maak je heel makkelijk schoon.

Hou er rekening mee dat met een open trap warmte makkelijker naar boven trekt. Dit geeft extra stookkosten. Ook valt stof tussen de traptreden door naar beneden. De trap regelmatig schoonmaken, is dus extra belangrijk. Een open trap is minder geschikt voor een huishouden met jonge kinderen of honden, omdat ze tussen de traptreden door kunnen vallen.

Wat heeft een dichte trap je te bieden? Onder een gesloten trap heb je vaak een kasttrap wat veel extra opbergruimte biedt. Soms wordt er een mooi zithoekje gecreëerd. Je gebruikt de ruimte onder de gesloten trap dus zoals jij dat wilt. Ontbrak er nog een bibliotheek aan je woning? Het past onder je trap!

Welk houtsoort kies ik?


Van welk hout wil jij graag je trap laten maken? Populair is vurenhout. Dit houtsoort is goedkoop en makkelijk te bewerken. Bovendien is deze trap veelzijdig. Zo kun je het schilderen of laten bekleden. Vurenhout kan na een aantal jaar wel gebruikssporen vertonen. De oplossing is de trap opnieuw schuren en schilderen of bekleden.

Ga je liever voor hardhout? Hardhout is prijziger, maar blijft langer mooi. Ook heeft het een prachtige uitstraling. Je hebt de keuze uit onder andere eikenhout, mahonie en rubberwood. Deze trappen worden meestal afgelakt en niet bekleed. Zo geniet je van het prachtige uiterlijk van het hout van jouw keuze.

Een trap van de Houtentrappenwinkel


Bij ons vind je nieuwe trappen voor een mooie prijs. Ga je voor een trap van vurenhout of hardhout? Is je oog gevallen op een open trap of een dichte trap? Wij maken alles mogelijk. Bij ons kun je namelijk zowel een bouwpakket als een trap op maat aanschaffen. Het kiezen van de juiste trap is niet altijd eenvoudig. Onze medewerkers geven je graag advies op maat. Daarnaast bieden we hulp met het inmeten van de trap wanneer je dit wenst. Wil je een kijkje nemen in onze trappenfabriek? Wij heten je graag van harte welkom!

Bestel jouw vaste trap


Een nieuwe trap geeft een twist aan je interieur. Ook is het erg praktisch. Zo kan een vaste trap naar zolder zelfs de waarde van je huis verhogen. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe vaste trap? Neem een kijkje in ons assortiment of neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Wijkt u trap af van onze standaard bouwpaketten vraag dan hier uw offerte aan:

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel