Balustrade voor meer veiligheid en comfort

 

Bent u op zoek naar een mooie houten trap inclusief balustrade? Dan bent u hier op de juiste plek.Balustrade Houtentrappenwinkel.nl is specialist in het maken van houten trappen. U maakt uw trap compleet door er ook een balustrade, of hekwerk, bij te bestellen. Loopt uw trap langs een muur, dan maakt u deze veiliger door aan de open kant een hekwerk te monteren. Wilt u een trap plaatsen in uw woonkamer of naar zolder die vrij staat van de muur? Dan kunt u de trap door middel van een balustrade aan beide zijden veiliger en comfortabeler maken. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van houten balustrades, de prijzen per meter en de regelgeving m.b.t. de minimale hoogte.

Bouwbesluit balustrade

Wanneer u een balustrade, wil (laten) monteren, kan dit zowel langs een of beide zijden van de trap zijn, maar ook op een verdiepingsvloer. Bij het plaatsen, moet u rekening houden met verschillende veiligheidseisen. Deze zijn opgenomen in het bouwbesluit. De regels zijn er niet voor niets. Het zijn richtlijnen om de kans op een val van de trap aanzienlijk te verminderen.

Verschil tussen nieuwbouw en bestaande bouw

Voor bestaande bouw geldt dat een hekwerk minimaal 90 centimeter hoog moet zijn als het is geplaatst op 1,5 meter hoogte. Voor nieuwbouwwoningen geldt een hoogte van minimaal 100 centimeter als deze zich op 1 meter boven de vloer bevindt. Een hekwerk is verplicht op een trap als deze hoger is dan 1,5 meter. Er geldt dan een minimale hoogte van 60 cm die wordt gemeten vanaf de voorkant van een trede. Bij nieuwbouw is dit verplicht als de trap hoger is dan 1 meter. Het hekwerk moet dan minimaal 0,85 meter hoog zijn.

Wat kost een balustrade?

De prijzen voor een hekwerk rekenen wij per halve meter. Daarbij ronden we naar boven af. 1 meter, 1,5m, 2m, 2,5m etc. Dit houdt dus in dat u bij een balustrade van 2.20 meter kiest voor een afmeting van 2.50 meter. Vervolgens geeft u bij de bestelling de exact gewenste afmeting aan.

Rechthoekige en ronde spijlen

Wij hebben twee soorten balustrades in het assortiment, hekwerken met ronde spijlen en hekwerken met rechthoekige spijlen. Deze kunt u in combinatie met een trap bestellen. Het verschil zit hem naast de vorm en afmetingen van de spijlen in de houtsoort waarvan ze zijn gemaakt. We gebruiken grenen voor de ronde en vurenhout voor de rechthoekige spijlen. De prijs voor een hekwerk met ronde spijlen is 30 euro per halve meter. Bij 2.80 meter is de prijs dus 150 euro. Voor een hekwerk met rechthoekige spijlen rekenen wij een prijs van 42,50 euro per halve meter.

De voordelen van een houten balustrade

HoutenbalustradeDat u met behulp van een hekwerk meer veiligheid en comfort creëert, lijdt geen twijfel. Wanneer dit hekwerk van hout gemaakt is, heeft dat ook een aantal specifieke voordelen.

  • Hout geeft een gevoel van warmte.
  • Hout heeft een natuurlijke uitstraling.
  • Hout is duurzaam en een milieuvriendelijke keuze.
  • Hout kunt u in elke gewenste kleur verven en dus helemaal aanpassen aan de stijl van uw interieur.

Hekwerk online bestellen

Heeft u een keuze gemaakt? Bestel vandaag nog een balustrade. Wij bevestigen de bestelling van uw hekwerk naar keuze met een productietekening. Zodra u deze tekening heeft goedgekeurd, starten wij met de productie. De hekwerken worden los geleverd. Wij bezorgen hekwerken alleen in combinatie met een trap. Kiest u alleen voor een balustrade, dan kunt deze zelf bij ons af komen halen.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel