Zoldertrap

Extra woonruimte creëren met een houten zoldertrap

Denk je erover na om binnenkort een nieuwe zoldertrap te plaatsen? Dan moet je zeker ook eens inspiratie op gaan doen bij houtentrappenwinkel.nl. Op onze website vind je verschillende soorten houten trappen die ook uitstekend geschikt zijn als vaste zoldertrap. Wij bieden de verschillende modellen zowel als open of gesloten trap te koop aan. Uiteraard kun je daarbij volop profiteren van een voordelige prijs. Welk model ook je voorkeur heeft, ze worden allemaal gemaakt in onze eigen fabriek. Hierdoor kunnen wij een zoldertrap helemaal op maat leveren.

"Trappen van topkwaliteit produceren is onze passie"

Het is onze passie om een trap van topkwaliteit te fabriceren. Daar steken wij al onze energie in. Die passie, maar ook onze kennis en ervaring, delen we graag. Dat zal je wel merken als wij een trap komen monteren. Ook als je van plan bent om zelf een vaste trap aan te leggen, staan wij je bij. Tijdens de voorbereiding geven wij, waar nodig en indien gewenst, deskundig advies. Als doe-het-zelver heb je veel profijt van onze standaard bouwpakketten. Ben je handig genoeg en heb je enige ervaring? Dan zijn onze bouwpakketten ideaal om mee aan de slag te gaan. Ze zijn zo samengesteld dat het redelijk eenvoudig is om zelf een vaste zoldertrap van hout te maken.

Waarom een zoldertrap plaatsen

De zolderverdieping wordt enerzijds gebruikt als een ruimte om spullen op te bergen die niet direct nodig zijn. Anderzijds is het een volwaardige leef- of werkruimte. In dat geval heb je veel baat bij een vaste zoldertrap. Gebruik je nu de zolderruimte nog als opbergruimte? Dan is het best het overwegen waard om je zolder een andere functie te geven. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. We noemen er een paar:

  • Thuiswerken: de laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om geheel of gedeeltelijk vanuit huis te werken. De zolderverdieping is daarvoor een ideale plek. Je kunt er in alle rust je werk doen.
  • Gezinsuitbreiding: is er een baby op komst, dan moet daar een kamer voor worden vrijgemaakt. Heb je al meer kinderen, dan is er wellicht een extra slaapkamer op zolder nodig. Met een zoldertrap creëer je een veilige verbinding met de bovenste verdieping van de woning.
  • Thuiswonende kinderen: door de huidige krapte op de woningmarkt, blijven kinderen gemiddeld langer bij hun ouders wonen. Ze zijn echter al wel op een leeftijd dat ze meer privacy willen. Een eigen leefruimte op zolder is dan precies wat zij nodig hebben.
  • Hobbyruimte: of je nu wilt schilderen, knutselen, of een treinspoor aanleggen, een hobbyruimte op zolder biedt uitkomst.

Welk soort zoldertrap is geschikt?

In ons assortiment vind je diverse trapsoorten. Het aanbod varieert van een rechte steektrap tot trappen die een kwart of halve slag draaien. Vooral een zoldertrap met een draaiing is uitstekend geschikt. Dit neemt namelijk minder ruimte in beslag. Dat is zeker het geval bij een bovenkwart- of onderkwarttrap. Kies je voor een dubbelkwarttrap, dan maakt deze zowel aan de onder- als bovenkant een kwart draai. In alle gevallen beschik je over een compacte trap die vast en stevig is.

Open of gesloten trap?

Voor zowel een open als een gesloten zoldertrap is wat te zeggen. Het voordeel van een open trap is vooral dat dit een ruimtelijk gevoel geeft. Omdat de treden open zijn, is er voldoende ruimte voor het zonlicht om naar binnen te schijnen. Dat effect gaat bij een gesloten trap verloren. Daar staat tegenover dat je minder warmte verliest. Warme lucht stijgt op en verlaat uiteindelijk uw woning via het dak. Met een gesloten trap is dat minder het geval. Zeker als je onderaan de trap ook nog een deur plaatst. Een gesloten trap is ook veiliger.

Verschillende houtsoorten

Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten, zoals vurenhout. Dit is de meest goedkope optie. Een trap van vurenhout kun je na plaatsing, eenvoudig verven of bekleden. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor een trap van hardhout. Wij bieden zowel trappen van eikenhout, mahoniehout en rubberwood aan. Een trap gemaakt van hardhout is vooral gewild vanwege de uitstraling en de duurzaamheid.

Stel je eigen zoldertrap samen

Wij bieden u de mogelijkheid om je zoldertrap in een aantal stappen helemaal zelf samen te stellen. Dat kan heel gemakkelijk met behulp van een configurator. Je kiest onder meer het type trap, de houtsoort, of de trap open of gesloten moet zijn en of deze bijvoorbeeld linksom of rechtsom moet draaien. Uiteraard geef je in de configurator ook de juiste afmetingen door. Wij gaan vervolgens aan de slag om de trap geheel op maat te maken.

Zoldertrap zelf in elkaar zetten

Als je een beetje handig bent en graag zelf klust, dan zal je zeker veel plezier beleven aan onze kant-en-klare bouwpakketten. Deze zijn zorgvuldig samengesteld en bevatten naast de bomen en stootborden ook alle schroeven. Deze kun je eenvoudig vastmaken in de al voorgeboorde gaten. Het pakket wordt geleverd met een duidelijke handleiding, zodat je de zoldertrap stap voor stap kunt monteren.

Wat kost een zoldertrap?

Wij leveren trappen voor een aantrekkelijke prijs. Omdat wij alle trappen zelf vervaardigen in onze fabriek, zijn de kosten van een zoldertrap vaak lager dan bij de concurrent. Onze standaard bouwpakketten zijn verkrijgbaar vanaf 600 euro, inclusief btw. Wil je liever onze montagedienst inschakelen, dan ben je wat duurder uit. Uiteraard speelt ook een rol of er al een trapgat aanwezig is. Is dit niet het geval, dan moet je hiervoor extra geld uittrekken. Reken hierbij op een bedrag van tussen de 1250 en 2000 euro.

Waarom een zoldertrap kopen bij houtentrappenwinkel.nl?

  • Wij bieden topkwaliteit trappen voor aantrekkelijke prijzen.
  • Alle trappen worden door ons zelf gemaakt in onze eigen fabriek.
  • Wij werken met een eigen inmeet- en montagedienst
  • De aflevering van onze producten hebben wij volledig in eigen hand

Goedkope zoldertrap online bestellen

Dankzij een vaste trap is het mogelijk om een leef- werk of hobbyruimte op zolder te creëren. Van die extra ruimte in huis kun je optimaal profiteren. Met een vaste trap verplaats je je veilig van beneden naar boven. Wil jij een nieuwe zoldertrap kopen? Bekijk ons assortiment. Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel