Bordestrap op maat

De bordestrap heeft zijn naam bordestrap te danken aan de manier waarop de trap is opgebouwd. De trap heeft namelijk een platform wat ook wel een bordes wordt genoemd. Dit type trap bestaat uit 2 of meerdere steektrappen met daartussen 1 of meerdere platformen. De bordestrap heeft een comfortabel platform wat op verschillende hoogtes van de trap kan worden ingebouwd.

De veiligheid van dit type trap

Een variant van dit type trap wordt ook wel in de industrie gebruikt door het comfortabele werkplatform. Bordestrappen zijn door de bordessen extra veilig en daarom zeer geschikt voor magazijnen of warenhuizen waar deze extra veiligheid zeker gewenst is. Dit type trap geeft een uitermate hoog gebruikersgemak en is zeker aan te raden in veel woningen en situaties.

Waarom kiezen voor een bordestrap?


Een bordestrap kan een zeer goede keuze zijn in verschillende situaties. De trap biedt bijvoorbeeld een uitkomst wanneer u een flink hoogteverschil moet overbruggen tussen 2 verdiepingen. Houdt er wel rekening mee dat dit type trap relatief veel ruimte in beslag neemt. Volgens de regelgeving is dit type trap sowieso verplicht in een woning als de trap hoger is dan 4 meter.

Met de bordestrap kan gemakkelijk de richting van een rechte trap veranderd worden door de bordessen. Daarnaast geeft het een heel sierlijke uitstraling en is het een goed alternatief voor een wenteltrap. De bordessen kunnen op alle plekken van de trap worden ingebouwd, zowel aan het begin, in het midden als aan het einde. Wanneer de bordessen aan het begin of aan het einde van de trap worden geplaatst, worde het ook wel afstapbordessen genoemd.

Dit type bordes wordt vaak gebruikt bij een spiltrap om deze aan een open vide te plaatsen. Een afstapbordes kan ook veilig zijn als er een grotere afstap is aan het begin of einde van de trap. Van een tussenbordes wordt gesproken als deze in het midden van een trap geplaatst is. Tussenbordes worden veelal gebruikt om de richting van een trap te veranderen, meestal in een hoek van 90 graden. Een hoek van zelfs 180 graden is ook mogelijk met een dubbele tussenbordes.

Wat zijn de voor-en nadelen van een bordestrap?


Waarom zou een bordestrap geschikt zijn voor in uw woning? Een bordestrap in uw woning heeft vele verschillende voordelen zoals:

 

  • Meer ruimte en toegankelijk: Een trap met een bordes biedt een optimaal gebruikscomfort door de grote ruimte op het bordes. Vaak kan de ruimte onder het bordes dienen als opbergplaats of een leuke hoek voor decoratie. Op het bordes zelf kunt u ook wanneer dat gewenst is spullen of decoratie plaatsen.
  • Rustpunt in de bordestrap: Een platform in het midden van de trap biedt een ideaal rustpunt. Op dit rustpunt kunt u elkaar ook gemakkelijk passeren op de trap. Eventueel kunt u vanaf het bordes ook naar een andere ruimte in het huis stappen dat op dezelfde hoogte ligt.
  • Hogere veiligheid: In combinatie met een leuning of een glazen/ houten wand is dit type trap erg veilig en hiermee uitermate geschikt wanneer u jongere kinderen heeft of op al leeftijd bent.
  • Chique uitstraling: Dit type trap ziet er erg luxueus uit in ieder huis. Het straalt stijl en klasse uit en is een blikvanger in de woning.
  • Vele opties en uitvoeringen: Bij dit type trap zijn veel opties en uitvoeringen mogelijk. Zo kan er gekozen worden tussen gesloten en open treden. Maar ook tussen verschillende kleuren en typen hout. Daarnaast kan trapverlichting geïntegreerd worden. Heel veel verschillende opties zijn mogelijk bij dit type trap.
  • Richting van de trap veranderen: Met een bordes of meerdere bordessen kan de richting van een trap heel simpel veranderd worden.

Het enige nadeel aan een bordestrap is dat deze vaak meer ruimte inneemt in de ruimte. De ruimte moet groot genoeg zijn om dit type trap te kunnen plaatsen.

De montage en levering van de trap


Bij houtentrappenwinkel.nl bent u aan het juiste adres voor de montage en levering van uw bordestrap. De trap kan in meerdere maten en varianten als bouwpakket door ons geleverd worden. Dit bouwpakket is zeer volledig en voorziet u in alles wat u nodig heeft. De trap kan volledig op maat gemaakt en geleverd voor u worden. Wanneer dit gewenst is kan de trap ook voor u worden ingemeten. Als u wenst dat de trap voor u geplaatst wordt, is dit ook geen enkel probleem. Omdat de trappen speciaal voor u gemaakt worden op aanvraag is retour inname niet mogelijk. Daarom wordt aangeraden dat de opmeting en plaatsing van de trap door een professional wordt gedaan. Voordat de trap geproduceerd wordt, ontvangt u een uitgebreide tekening ter controle.

U kunt geheel vrijblijvend een offerte opvragen. We kunnen een bordestrap snel voor u leveren. We helpen u graag bij het vinden en verzorgen van uw droomtrap. Wij leveren allerlei verschillende typen trappen van top kwaliteit met een top service.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel