Draaitrap

Bent u benieuwd wat de voordelen zijn van een draaitrap? Dan bent u op de juiste website beland. We leggen u graag uit wanneer een draaitrap de beste keuze is. Of u nu een oude trap wilt vervangen, of bijvoorbeeld een nieuwe trap naar zolder wil plaatsen, bij ons vindt u alles wat u nodig heeft. Houtentrappen.nl is het portaal voor allerlei soorten houten draaitrappen. Deze maken wij met zorg in onze eigen fabriek in Woerden. Wij bieden trappen te koop aan tegen een voordelige prijs.

Naast trappen in standaardformaat, kunnen wij uw trap ook helemaal op maat maken. Daarbij is het van belang dat u eerst de juiste afmetingen laat berekenen. Met behulp van onze calculator kunt u vervolgens zelf uw droomtrap samenstellen. Wat u ook wenst, wij gaan ermee aan de slag. Onze vakmensen zijn graag bereid om uw draaitrap te monteren. Gaat u liever zelf aan de slag? Kies dan voor onze speciale doe het zelf bouwpakketten.

Draaitrap of wenteltrap?

Een draai- en wenteltrap worden nogal eens in een adem genoemd. Toch zijn het verschillende soorten trappen. Kenmerkend voor een draaitrap is dat de treden rondom een centrale as of spil lopen. Vandaar dat dit type ook wel een spiltrap wordt genoemd. Bij een wenteltrap is er van een spil geen sprake. Deze trap maakt een wenteling in een vrije ruimte.

Kwartdraai aan onder of bovenkant

Een voorbeeld van een trap die 180 graden om de spil draait, is een halfslag trap. Een spiltrap kan echter ook een draai maken van 90 graden aan de boven- of onderkant. Draait de trap aan beide kanten, dan spreekt men van een dubbelkwart trap. Deze beschikt over twee spillen, waar omheen de treden zowel naar links als rechts kunnen draaien.

Open of dichte trap?

In ons assortiment vindt u zowel open als dichte draaitrappen. Voor welk type u kiest, hangt in de eerste plaats af van uw smaak. Houdt u van ruimte en licht, dan zult u eerder kiezen voor een open trap. Dit type draagt, meer dan een dichte trap, bij aan een ruimtelijk gevoel. Hou er wel rekening mee dat een open trap wat minder veilig is dan een dichte. Vooral als u nog kleine kinderen heeft, is dat extra oppassen geblazen. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw kind door de treden heen valt. Dat is bij een dichte trap niet mogelijk. Bovendien verliest u ook minder warmte in huis.

De voordelen van een draaitrap

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een trap met een kwart, dubbelkwart of halve draai. We zetten ze voor u op een rij:

  • Weinig ruimte in huis. Een van de voordelen van een spiltrap is dat het minder ruimte in beslag neemt. Als u moet schipperen met de ruimte, is een trap die rondom een as draait, een prima oplossing. Zo houdt u meer leefruimte over.
  • Trap in de woonkamer. Een draaitrap geeft uw woonkamer een moderne look. Dankzij de ronde draai beschikt u over een decoratief element dat direct in het oog springt.
  • Stijlvol. Met een draaitrap brengt u ook stijl en elegantie in huis. Dit komt vooral omdat er dankzij de draai beweging ontstaat in uw interieur.
  • Veiliger om op te lopen. Dit type trap is iets minder steil dan een rechte trap. Dat maakt het makkelijker en ook veiliger om op te lopen.

Draaitrap kopen

Heeft u uw keuze voor een van onze draaitrappen gemaakt? Plaats nu uw bestelling. U kunt bij uw bestelling ook aangeven of wij uw trap inclusief een traphekje, of bijvoorbeeld een traplade, leuninghouders en antislip strips moeten leveren. Kiest u voor een trap op maat? Vraag dan een offerte aan.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel