Trap verven

Bent u van plan om de huidige trap of trappen in uw woning een opknapbeurt te geven? De trap een nieuwe frisse look geven kan zeer eenvoudig door de trap te verven. Een nieuw gekleurde trap geeft meteen een extra uitstraling. De trap verven kunt u zelf doen, maar u kunt ook een professional inschakelen. Het voordeel van een professional is dat u zeker weet dat de klus netjes en volgens de juiste werkwijze gedaan wordt. Een ander voordeel van het inschakelen van een professional om de trap te verven is dat het werk u uit handen wordt genomen.

Werkwijze bij een trap verven


Bij een trap verven zijn meerdere stappen noodzakelijk om een mooi en duurzaam eindresultaat te krijgen:
1. Ontvetten en schoonmaken: De trap dient zorgvuldig gereinigd te worden met een verfreiniger om alle stof en vuil te verwijderen.
2. Schuren: De bestaande verflaag dient geschuurd te worden zodat de verf optimaal kan hechten aan het oppervlak.
3. Afplakken: Oppervlakken zoals de vloer en onderdelen van de trap die niet geverfd hoeven te worden, dienen afgeplakt te worden met tape of afplakfolie.
4. Beschadigingen wegwerken: Door middel van een geschikt reparatiemiddel kunnen beschadigingen worden gerepareerd.
5. Aanbrengen van grondverf: Voordat geverfd kan worden dient een geschikt type grondverf aangebracht te worden. De grondverf wordt hierna licht opgeschuurd als deze droog is.
6. Trap verven: De trap wordt afgelakt met 1 of 2 lagen trapverf.
7. Lak laten uitharden: De lak moet goed te tijd krijgen om uit te harden zodat het eindresultaat optimaal is. De trap mag in de eerste paar weken alleen met sokken aan belopen worden.

Trap verven met een hoge kwaliteit lak


Omwille van uw trap project wilt u natuurlijk de beste kwaliteit lak gebruiken. Om beschadigingen aan de trap zoals krassen en stoten tegen te gaan is het belangrijk dat de trap goed beschermd is. Om deze beschadigingen tegen te gaan moet de lak die gebruikt wordt keihard uitdrogen. Als de lak zachter uitdroogt, is de kans om het ontstaan van beschadigingen groter. Lak op waterbasis heeft langer de tijd nodig om helemaal uit te harden. Geadviseerd wordt om een paar weken lang niet met schoenen aan de trap op te lopen.

Trap verven in kleur


Het kiezen van de juiste kleur van uw trap kan echt het verschil maken. De uitstraling van de trap kan compleet veranderen in een bepaalde kleur. Een zwarte trap geeft extra diepte aan de hal of trapopgang. Zwarte geeft een heel andere look en geeft de ruimte een chique en sfeervolle uitstraling. Een witte trap geeft een zeer frisse en moderne uitstraling. Het maakt de ruimte meteen lichter en hiermee zeer aangenaam. Wit past werkelijk in ieder interieur en is hiermee altijd een goede keuze. Bij een lichte kleur hoeft u niet bang te zijn dat een snellere vervaging of beschadiging optreedt door de goede kwaliteit lak die we gebruiken. Kunt u geen keus maken tussen zwart of wit en wilt u wel een neutrale kleur? Dan is de trap grijs verven een hele goede optie. In de kleur grijs zijn heel veel variaties mogelijk van een lichte beton look tot een donkere antraciet look. Een grijze trap geeft een moderne en tegelijkertijd warme en chique uitstraling. Een grijze trap kan ook heel erg goed gecombineerd worden met andere kleuren in huis.

Vele opties


Bij het renoveren van een trap zijn er talloze opties om uit te kiezen. Allereerst de vele opties in kleur. Wilt u uitpakken met een felle kleur of een meer neutrale kleur kiezen? Alles is eigenlijk wel mogelijk aan kleuren die we voor u kunnen verwezenlijken. Bij het lakken van de trap kunt u overwegen welke gedeeltes geverfd moeten worden. Is de trap open of is het een dichte trap? Moeten alleen de zijkanten geschilderd worden of de gehele trap? Daarnaast kan ook de trapleuning worden mee geschilderd.

Voordelen trap verven


1. Verbeterde uitstraling: Door de trap te verven verbetert u de algehele uitstraling van het interieur. U kunt de woning hiermee een compleet nieuwe en moderne uitstraling geven door een andere kleur te gebruiken. U kunt ook de trap in dezelfde kleur laten en zo eventuele verkleuring of slijtage verbergen.
2. Bescherming tegen slijtage: Een trap ondervindt veel belasting door het meestal dagelijks intensieve gebruik. Door de trap opnieuw te schilderen, beschermt het de trap tegen slijtage. U kunt een speciale, beschermende lak kiezen die de trap optimaal beschermd tegen vuil, krassen en andere beschadigdheden.
3. Duurzaam: Het schilderen van de trap is een duurzame keuze, omdat het de levensduur van uw trap kan verlengen en hiermee een lange termijn investering is.
4. Eenvoudiger schoon te maken: Een geschilderde trap is vaak makkelijker schoon te maken. Vlekken, stof en vuil hechten zich minder aan een glad oppervlak en een glad oppervlak is makkelijker af te nemen. Door de trap regelmatig te reinigen en onderhouden kunt u de trap in optimale staat houden.
5. Hogere veiligheid: Door de trap te voorzien van een antislip verflaag verhoogt u de veiligheid. Een te gladde trap kan gevaarlijk zijn wanneer er kinderen of ouders in huis wonen. U kunt gebruik maken van antislip verf, antislip tape of antislip strips.
6. Waardeverhoging van de woning: Onderhoud plegen aan de woning draagt bij aan waarde verhoging van de woning. Een netjes geschilderde trap geeft daarnaast meteen een goede positieve eerste indruk wanneer u de woning te koop of te huur zet.

Trap verven met service van houtentrappenwinkel.nl


Bent u op zoek naar een nieuwe trap in uw woning? Dan bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. Een prijs is snel aangevraagd! Wanneer u een trap koopt bij houtentrappenwinkel.nl verzorgen wij een kant en klare trap die alleen nog in de lak gezet hoeft te worden. De trap is netjes geschuurd, schoongemaakt en in de grondverf gezet. Het enige wat u hoeft te doen is de finishing touch door de trap de kleur te geven die u wilt. Wij bieden een snelle, betrouwbare en kwaliteitsvolle service. Kortom wilt u meer informatie over trappen verven? Neem dan contact op met houtentrappenwinkel.nl.

Wijkt u trap af van onze standaard bouwpaketten vraag dan hier uw offerte aan:

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel