Een nieuwe trap, goed idee!

Vraagt u zich af waarom een nieuwe trap kopen een goed idee is? Dat leggen wij u graag uit op deze pagina. Een nieuwe trap van hout geeft uw woning een geheel nieuwe look en biedt mogelijkheden om meer ruimte te benutten in huis. Voor een nieuwe houten trap bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. Wij hebbenOnderkwarttrap allerlei soorten houten trappen in het assortiment. Dat varieert van trappen die een kwart of halve draai maken, tot een molenaarstrap die in een rechte lijn naar boven loopt. Krijgt u al helemaal zin in een nieuwe trap? Lees dan snel verder.

Waarom een nieuwe trap aanschaffen?

 

  • Versleten trap vervangen

Er zijn allerlei redenen waarom het kopen van een nieuwe trap een goed idee is. Een voor de hand liggende reden is wanneer de trap door ouderdom toe is aan vervanging. Het is nu eenmaal zo dat elke trap op een gegeven moment zijn beste tijd gehad heeft. De trap begint te kraken en dat zorgt voor een irritant geluid. Door slijtage is het hout van de trap ook niet meer zo stevig als voorheen. Treden kunnen los gaan zitten, of het hout is zo zacht geworden dat het kan breken. Dat is best gevaarlijk natuurlijk. In sommige gevallen is het misschien nog wel mogelijk om uw trap te laten renoveren. Zeker als de trap nog niet zo oud is, kunt u dit overwegen. Is de trap al oud en vertoont deze allerlei gebreken, dan is het de hoogste tijd om deze te vervangen door een nieuwe houten trap.

 

  • Nieuwe trap, nieuwe look

Trappen zijn vandaag de dag allang niet meer alleen functioneel. Ze maken onderdeel uit van het interieur en bepalen ook voor een belangrijk deel de uitstraling van uw woning. Een mooie houten trap in de hal, valt direct op. Ook in de huiskamer zorgt een trap voor een bijzonder effect. Een open trap van mahonie of eikenhout, of een combinatie van houtsoorten, is zonder twijfel een enorme blikvanger. Het staat garant voor een stijlvol interieur. Ook een wit of zwart geverfde vuren trap zorgt voor een fraai uiterlijk. Kiest u voor een open trap in de huiskamer, dan kan dit een prachtige lichtinval tot gevolg hebben. Dat is zeker het geval als de trap in verbinding staat met een ruimte waar een (dak)raam in zit.

 

  • Meer ruimte in huis

Met een nieuwe trap creëert u meer ruimte in huis. Door bijvoorbeeld de vlizotrap naar zolder te vervangen en er een vaste trap te plaatsen, krijgt u er opeens een hoop extra ruimte bij. Werd de zolderverdieping daarvoor slechts mondjesmaat gebruikt, dankzij de directe verbinding, kunt u deze omtoveren in bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een logeerkamer. Ook een eigen hobby- of werkruimte behoort tot de mogelijkheden.

 

  • Unieke trap in nieuwe woning

U drukt direct een eigen stempel op uw nieuwe woning door zelf te beslissen welk soort trap u wilt. Op die manier maakt u echt het verschil.

 

Waar moet u op letten bij een nieuwe trap?

Naast het soort trap, is ook het materiaal van belang. Kiest u voor hout, dan moet u nog bepalen welke houtsoort het beste bij uw woning past. Vurenhout is een uitstekende optie als u op zoek bent naar een kwalitatief goede trap voor een aantrekkelijke prijs. Dit type hout is wat minder hard. Het is dan ook vrij gemakkelijk te bewerken. De houtsoort leent zich er ook prima voor om te verven, beitsen of bekleden. Kiest u voor uiterst duurzaam hardhout, zoals eiken of mahonie, dan investeert u in een trap die heel lang meegaat.

Nieuwe trap plaatsen

Al onze trappen leveren wij als een kant-en-klaar bouwpakket. Als u een beetje handig bent, dan kunt u de trap vrij eenvoudig zelf in elkaar zetten. Uiteraard kunt u dit ook laten doen door een vakman. Het staat u vrij om hier een klusbedrijf bij u in de omgeving voor in te schakelen. Ook kunt u gebruikmaken van onze eigen inmeet- en montagedienst. Onze ervaren trappenmakers komen graag bij u langs om de trap in te meten en vakkundig te monteren.

Nieuwe houten trap kosten

De kosten van een nieuwe trap hangen van verschillende factoren af. In de eerste plaats speelt het soort trap een rol. Een rechte steek- of molenaarstrap is het meest eenvoudig om te maken en daarom goedkoper dan een trap met een draaiing.
Ook speelt een rol of u kiest voor een open of dichte trap. Dat wil zeggen, met of zonder stootborden. Daarnaast is de hoogte van de trap van invloed op de prijs.
U moet ook rekening houden met de houtsoort. Vuren trappen zijn de meest voordelig optie, terwijl een trap van hardhout tot het hogere prijssegment behoort.

Prijsvoorbeeld nieuwe trap

Een open steektrap is verkrijgbaar vanaf 609 euro en een dichte trap vanaf 669 euro. De duurste optie is een dubbelkwart trap. Deze is verkrijgbaar vanaf 1.075 euro voor een open en 1.145 euro voor een dichte trap.

Trap nieuw en op maat

Als u een nieuwe trap wilt die geheel op maat is gemaakt, dan gelden hier aparte prijzen voor. Deze zijn afhankelijk van uw wensen. Wilt u uw droomtrap helemaal zelf samenstellen? Vraag nu direct een offerte aan.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel