Vuren trap voor elk interieur

Wilt u een vuren trap kopen? Dan bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u een ruim aanbod vuren houten trappen. Dit type hout is uitermate geschikt voor het produceren van een trap. Vuren trappen zijn dan ook zeer populair. Veel van onze klanten kiezen niet alleen voor een vuren trap vanwege de aantrekkelijke prijs, maar ook omdat deze houtsoort heel gemakkelijk is te bewerken. Hierdoor is de vuren trap heel eenvoudig aan te passen aan de stijl van uw interieur. Wilt u meer weten over een vurenhout trap, wat de voordelen zijn en welke mogelijkheden deze trap u biedt? Lees dan snel verder.

Wat is vurenhout?

Vuren is een houtsoort die afkomstig is van de fijnspar en behoort tot de familie van de dennen. Veel mensen zullen weleens een fijnspar in huis hebben gehad. Wanneer deze boomsoort nog jong is en nog niet zo hoog, doet de fijnspar namelijk dienst als kerstboom. De sparren die voor houtbewerking worden gebruikt, zijn al volgroeid. Het hout van de fijnsparren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen die zich voornamelijk bevinden in Noord- en Midden-Europa. De kwaliteit van dit type hout is op zijn best wanneer het uit koude gebieden komt. Een lage temperatuur zorgt er namelijk voor dat het hout langzamer groeit. Dit heeft een positieve invloed op de hardheid en de duurzaamheid. Kenmerkend voor vurenhout is de lichtgele kleur en de aanwezigheid van noesten die meestal iets donkerder van kleur zijn.

Allerlei toepassingen van vurenhout

Vuren, dat enigszins vergelijkbaar is met grenen, is prima geschikt voor allerlei toepassingen. Het hout vindt u onder andere terug in kozijnen, boekenkasten, (tuin)meubelen en dus ook in de vuren trap. Wij maken onze trappen standaard van vurenhout. Dit leveren wij in principe onbewerkt bij u af, of indien gewenst al voorzien van een laag verf of lak.

Is een vuren trap goed?

Wij krijgen nogal eens de vraag of een vuren trap van goede kwaliteit is. Die vraag kunnen wij volmondig met ja beantwoorden. Vuren trappen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom zijn ze ook zo geliefd. Niet voor niets is het de meest gebruikte houtsoort in Nederland en België. Dit type hout is weliswaar iets minder sterk als bijvoorbeeld eikenhout of mahonie, maar gaat toch een lange tijd mee. Dat is zeker het geval als vurenhout binnen wordt gebruikt en goed is onderhouden. U kunt dus met een gerust hart kiezen voor een vuren trap die lekker lang meegaat.

De voordelen van een vuren trap

  • Vurenhout is redelijk hard, maar een stuk zachter dan hardhout, zoals eiken, mahonie of Douglas. Het voordeel hiervan is dat het vrij gemakkelijk is te bewerken. Dit zorgt ervoor dat de productie van een vuren trap een stuk eenvoudiger is en sneller kan worden gerealiseerd. U kunt er dan ook op rekenen dat u uw vurenhout trap snel in huis heeft.
  • Een bijkomend voordeel van deze wat zachtere houtsoort is dat u het makkelijk kunt bekleden. Zo kunt u uw vuren trap beschermen tegen kleine deukjes. Tapijt op de trap heeft bovendien een geluidsdempende werking, waardoor u minder 'lawaai' produceert als u over de trap loopt. Ook vinyl dat direct op het hout wordt geplakt, zorgt voor geluidsdemping.
  • Vurenhout leent zich er ook prima voor om te verven. Hierdoor kunt u zelf de kleur bepalen. Op die manier sluit uw vuren trap altijd perfect aan op de rest van het interieur. Ook kunt u de trap dankzij een mooie laag verf juist extra laten opvallen. Een spierwitte trap springt direct in het oog, maar ook een pikzwarte trap zorgt voor een bijzondere uitstraling. Houdt u meer van een natuurlijk uiterlijk waarbij de nerven goed zichtbaar zijn? Breng dan een transparante lak aan op het hout.
  • Een ander voordeel is dat u deze relatief goedkope houtsoort ook prima kunt combineren met een ander duurder type hout. Denk bijvoorbeeld aan trapbomen en leuningen van vuren- en treden van eikenhout. Deze combinatie van verschillende houtsoorten is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen.

Een vuren trap kopen bij houtentrappenwinkel.nl

Wij zijn expert op het gebied van trappen. Voor een vuren trap bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Al ruim 10 jaar maken wij allerlei vurenhouten trappen en allerlei andere soorten trappen in onze eigen fabriek in Woerden. Hierdoor kunnen wij deze aanbieden tegen scherpe prijzen. De vuren trap is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De meest populaire trap uit ons assortiment is de steektrap. Deze rechttoe rechtaan trap is eenvoudig, maar uiterst efficiënt. Deze vuren trap is zowel verkrijgbaar als een open trap of een dichte trap met stootborden. De open variant is al verkrijgbaar vanaf € 609. De prijzen voor een dichte steektrap starten bij € 669. Heeft u liever een trap met een draai? Dan heeft u de keuze uit diverse trappen die een kwartdraai maken van 90 graden. Ook een dubbele draai (2 x 90 graden) of een spiltrap met een draai van 180 graden kunnen wij leveren als vurenhout trap.

Bestel een handig vuren trap bouwpakket

Wij leveren onze trappen in de vorm van een bouwpakket. Dit is zo samengesteld dat het redelijk eenvoudig is om de trap zelf te monteren. U kunt dit werk natuurlijk ook uitbesteden. Ons eigen montageteam is graag bereid om uw vuren trap te komen plaatsen. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Ook voor andere vragen over vuren trappen en onze bouwpakketten kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel