Rubberwood trap van bijzonder hout

Bent u op zoek naar een trap die gemaakt is van een bijzondere houtsoort? Dan is een rubberwood trap een uitstekende keuze. Deze houtsoort is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Bij Houtentrappenwinkel.nl bestelt u eenvoudig een rubberwood trap. Wij kunnen ze maken in verschillende modellen, al dan niet in combinatie met een andere houtsoort. Op deze pagina leest u uitgebreide informatie over het hout dat afkomstig is van de rubberboom en waarom de aanschaf van een rubberwood trap zeker het overwegen waard is.

Wat is rubberwood nu eigenlijk?

Rubberwood is hardhout dat voornamelijk groeit in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De boom, die onder andere Hevea Brasiliensis en Ficus elastica wordt genoemd, werd aan het eind van de 19e eeuw heel geliefd vanwege de latex die hierin aanwezig is. Vooral in het gebied rond de Amazonerivier in Brazilië ontstond er een ware run op deze vloeibare stof waar rubber van werd gemaakt. De stad Manaus in de Braziliaanse jungle ontpopte zich destijds tot de rubberhoofdstad van de wereld. Er werden kapitalen verdiend met het tappen van latex en de productie van rubber. Ook vandaag de dag doen deze bomen nog steeds dienst om er latex uit te tappen. Nu zijn Thailand, Indonesië en Vietnam verreweg de grootste rubberproducenten.

Tweede leven voor rubberboom

Na ongeveer 25 jaar komt er nog maar weinig latex uit deze bomen, waardoor ze niet meer geschikt zijn voor de rubberindustrie. Werden de rubberbomen in het verleden meestal verbrand, tegenwoordig krijgen ze nog een 'tweede leven'. De bomen worden namelijk gekapt en verwerkt tot verfijnde panelen. Hiervan worden onder meer meubels en rubberwood trappen gemaakt.

Rubberwood voor- en nadelen

Rubberwood biedt verschillende voordelen, maar ook enkele nadelen. Welke dat zijn leest u hieronder.

Voordelen:

  • Rubberwood is makkelijk te bewerken. Zagen, boren of frezen levert absoluut geen problemen op met dit tropische hout, dat ook makkelijk is te verlijmen.
  • Kenmerkend voor dit hout is de lichte kleur. Dat zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Door slechts een laag vernis of beits aan te brengen, blijft deze natural look bewaard. Dit type hout leent zich er ook prima voor om te verven. Zo kunt u de kleur aanbrengen die het beste bij uw woning past.
  • Niet alleen de kleur valt op, maar de trap is ook zeer vormvast. Hierdoor is de kans klein dat het hout gaat krimpen of uitzetten. Een rubberwood trap zal dan ook maar weinig hoeven te 'werken'.
  • Kiezen voor een rubberwood trap is ecologisch verantwoord. Voor elke gekapte boom, worden er namelijk nieuwe geplant, zodat er sprake is van een duurzame cyclus en een hernieuwbaar product waar bovendien optimaal gebruik van wordt gemaakt.
  • Rubberwood is een stuk goedkoper dan andere soorten hardhout. Dat maakt het aantrekkelijk om te kiezen voor een rubberwood trap.

Nadelen:

  • Rubberwood is gerangschikt in duurzaamheidsklasse 5. Het behoort dus niet tot de meest duurzame houtsoorten. Het hout staat erom bekend dat het snel droogt en er kan verblauwing ontstaan.
  • Dit hout vergt het nodige onderhoud. Dit betekent dat u een rubberwood trap regelmatig moet schoonmaken en op tijd voorzien van een nieuwe, beschermende laag verf of vernis.

Rubberwood trap kopen

Heeft u graag een mooie trap van deze bijzondere houtsoort in huis? Maak dan gebruik van onze trapconfigurator en kies voor rubberwood. Heeft u eerst nog vragen over een rubberwood trap? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel