Opvouwbare trap voor tiny house

Heb je maar beperkte ruimte in huis, dan is een opvouwbare trap van Klapster een uitstekende oplossing. Deze trap die langs de wand loopt, neemt zodra deze is ingeklapt nauwelijks ruimte in beslag. Een opvouwbare trap mag je dan ook gerust heel praktisch noemen. Je klapt de trap alleen uit als je je naar boven of beneden wilt verplaatsen. Wanneer je de inklapbare trap in een vloeiende beweging weer tegen de wand plaatst, heb je direct weer extra leefruimte tot je beschikking. Houtentrappenwinkel.nl heeft opvouwbare trappen van het merk Klapster in het assortiment.

Tiny house lifestyle

Wie een kleine woning heeft, moet slim omgaan met de beperkte ruimte. Nu is de kans groot dat kleine woningen in de toekomst steeds vaker zullen voorkomen. Er is tenslotte steeds minder ruimte beschikbaar om nieuwe huizen te bouwen. Tiny houses (kleine woningen) zouden dan een oplossing kunnen zijn. Er zijn al landen waar men zeer bedreven is in het efficiënt benutten van een kleine ruimte. In Japanse steden bijvoorbeeld wonen veel mensen in nogal kleine appartementen. Zij zijn dan ook genoodzaakt om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen.

Hoewel het nog geen algemeen gedachtegoed is, zijn er over de hele wereld steeds meer mensen die bewust kiezen voor een tiny house lifestyle. Ze nemen genoegen met een kleine woonruimte waarin ze alleen de dingen gebruiken die ze echt nodig hebben. Om toch comfortabel te wonen, richten ze hun kleine huisje dan ook op een slimme manier in. Daar past een opbouwbare trap uiteraard uitstekend bij.

Drie modellen opvouwbare trap

Het Duitse merk Klapster heeft er goed over nagedacht hoe je de toenemende behoefte aan een ruimtebesparende trap kunt vormgeven. De trappen worden geleverd volgen het 'do it yourself' principe. Dit betekent dat je de trap zelf op een redelijk eenvoudige manier kunt monteren. De topkwaliteit, opvouwbare trappen van Klapster zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen:

Opvouwbare trap: Model Ultralight

Model Ultralight is uitermate geschikt voor de kleine ruimte. Omdat de instapdiepte slechts 10 cm is, kun je deze opvouwbare trap zelfs langs een zeer smalle wand plaatsen. Een voordeel van dit ultralichte trapmodel is dat je heel gemakkelijk de hellingshoek kunt aanpassen. Hierdoor bepaal je zelf hoe steil de trap zal zijn. Dit is mogelijk omdat de constructie gebaseerd is op een modulair plug-in systeem van getrapte elementen. De trap is zo licht van gewicht dankzij de uitsparingen in de treden en de draagbalk. Dit maakt het bovendien extra eenvoudig om de trap op te vouwen.

De ultralight opvouwbare trap is voorzien van een leuning en kan een gewicht dragen van 110 kg. De lengte kun je eenvoudig berekenen volgens de formule: (Aantal treden × 10.15 cm) + 12 cm

Opvouwbare trap: Model Slim

Ook dit model, dat al is voorzien van een trapleuning, is prima toe te passen in een kleine ruimte. Met een instapdiepte van 13 cm zijn de treden iets groter dan het ultralight model. Ze zijn echter klein genoeg om maar weinig wandruimte nodig te hebben. Een nadeel van dit model is dat het geen geïntegreerde veren heeft. Hierdoor moet je wat meer moeite doen om dit type trap in te klappen. Dankzij de hefboomwerking blijft de inspanning overigens beperkt. Model Slim is iets minder geschikt om dagelijks te gebruiken. Het is echter wel een uitstekende optie voor bijvoorbeeld een zolder of kelder waar je niet dagelijks hoeft te zijn.

Deze trap kan een gewicht dragen van 140 kg en de lengte kun je berekenen volgens de formule (Aantal treden × 13.15 cm) + 15 cm.

Opvouwbare trap: Model Comfort

Dit model heeft niet voor niets de naam comfort meegekregen. Dankzij de instapdiepte van 18,5 cm en een optimale stap / hellingsverhouding, loop je op een comfortabele manier naar boven of beneden. Klapster noemt deze opvouwbare trap zelf "The Smartest of all Stairs ", oftewel de slimste van alle trappen. Model Comfort beschikt over ingebouwde geveerde en al voorgespannen, draaibare assen. Hierdoor is het heel eenvoudig om de trap in- en uit te klappen. Ideaal dus als je de trap vaak wilt gebruiken.

Deze comfortabele trap kan een gewicht dragen van 180 kg. De lengte kun je berekenen volgens de formule (Aantal treden × 18.65 cm) + 32.5 cm.

Stijlvolle trapleuning voor meer veiligheid

Om vallen te voorkomen, kun je deze opvouwbare trap optioneel uitbreiden met een leuning module. Deze zijn eenvoudig op de buitenste trapboom te schroeven. De slimme modules volgen de vouwbeweging van de trap. Zo'n trapleuning zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar ook voor een stijlvolle uitstraling. De modules zijn toepasbaar op elke traphelling.

Inklapbare trappen van robuust berkenmultiplex

Alle opvouwbare trappen van Klapster zijn gemaakt van berkenmultiplex. Er zijn 3 soorten afwerking mogelijk. Zo kan je de trap onbehandeld laten bezorgen, waardoor je zelf kunt bepalen op welke manier je de trap gaat bewerken. Daarnaast kan de trap geolied worden of beplakt met witte HPL kunststof.

Veelgestelde vragen

Voor welke ruimte is een opvouwbare trap geschikt?

Zoals je al hebt kunnen lezen is een opvouwbare trap uitstekend te gebruiken in een tiny house met beperkte ruimte. In een mezzanine, oftewel een appartement met een half open bovenverdieping, is de opvouwbare trap ook een goede optie. Dat geldt ook voor woningen met een hoog plafond.

Wat zijn de voordelen van een inklapbare trap?

Een slim mechanisme maakt het heel makkelijk om deze trap in één vloeiende beweging in te klappen. Zo creëer je binnen een mum van tijd meer leefruimte. Hierbij blijft de lengte van de trap hetzelfde. Ook het uitklappen is een fluitje van een cent.

Wat kost een opvouwbare trap?

Het ultralight model is verkrijgbaar vanaf € 1.815, het slim model vanaf € 2.349,50 en het comfort model vanaf € 3.460,50.

Kan ik de trap zelf monteren?

Ja, dankzij het slimme ontwerp kun je de trap op redelijk eenvoudige wijze zelf in elkaar zetten.

Opvouwbare trap kopen

Ben je enthousiast over de inklapbare trap? Dan kun je deze direct bestellen in onze webshop. Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Je kunt ons tijdens kantooruren bellen op nummer 0348 43 41 89 of mailen naar info@houtentrappenwinkel.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel