Houten open trap

Een houten open trap geeft rust en ruimte aan de ruimte. Bij een open trap zitten er geen stootborden tussen de treden. Deze ruimte is open waardoor door de trap heen gekeken kan worden. Een houten open trap komt tot zijn recht in ieder interieur en heeft een warme uitstraling. Een open trap heeft meerdere voordelen:
- Veel meer lichtinval.
- Minder robuuste uitstraling dan een dichte trap.
- Zeer onderhoudsvriendelijk.
- Geeft een ruimtelijk gevoel.
- De trap kan goed bij interieur betrokken worden.


Houten open trap bekleden


U kunt een houten trap bekleden met bijvoorbeeld tapijt of overzettreden. Met overzettreden of tapijt kunt u een andere uitstraling aan een trap geven. U kunt ervoor kiezen om de trap zelf te bekleden of dit uit te besteden aan een bedrijf. Overzettreden plaatst u gemakkelijk over de bestaande trap heen. U kunt de treden van de houten trap rondom bekleden of alleen de bovenzijde.


Goede kwaliteit hout voor een trap

 

Voor een trap is het belangrijk dat met een goede kwaliteit hout gewerkt wordt. Een trap wordt dagelijks belopen en is hierdoor gevoeliger voor slijtage. Een sterke houtsoort is een noodzaak voor een goede kwaliteit trap. Om deze reden werken we bij houtentrappenwinkel.nl onder andere met een goede, sterke kwaliteit vuren hout of eiken hout. Een goede kwaliteit hout gaat langer mee en is hiermee een veel duurzamere keuze. Met een goede kwaliteit hout kunt u jaren genieten van een trap.

 

Soms is het beter om geen stootborden toe te passen

 

Als een trap erg steil is kan het soms ook beter zijn om deze als houten open trap uit te voeren. U heeft dan immers geen stootborden waar u de voet tegen kunt stoten. De open trap kunt u met en zonder weltrede uitvoeren. Als u de trap met weltrede uitvoert neemt men vaak ook een stootbord op de bovenste trede. Bedenk wel dat een trap met weltrede vaak net weer iets steiler uitpakt. Wat men ook vaak ziet is dat de trap van de begane grond naar de eerste verdieping als dichte trap wordt uitgevoerd en dat de trap van de eerste naar de tweede verdieping, vaak de zoldertrap, deze wordt dan als houten open trap uitgevoerd. Resumerend zouden we kunnen zeggen dat als de trap erg steil is u beter kunt kiezen voor een open trap zonder weltrede. U kunt daardoor optimaal gebruik maten van de aanwezige ruimte.


Houten open trap bij houtentrappenwinkel.nl kopen


Bij houtenrappenwinkel.nl bent u aan het goede adres als u op zoek bent naar een houten open trap. We leveren hoge kwaliteit houten trappen voor een goede en snelle service. We hebben heel veel verschillende trappen in het assortiment en kunnen alles op maat voor u maken. Wanneer gewenst kunnen we de trap voor u inmeten. U kunt geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen als u geïnteresseerd bent.

Wijkt u trap af van onze standaard bouwpaketten vraag dan hier uw offerte aan:

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel