Houten balustrades

Stijlvolle veiligheid en comfort voor uw trap

Bent u op zoek naar een manier om uw trap zowel veilig als stijlvol te maken? Dan bent u bij Houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. Wij bieden houten balustrades aan. Dit biedt een warm gevoel, comfort en veiligheid. De houten balustrades zijn van hoge kwaliteit en ze worden gemaakt in onze eigen fabriek in Woerden.

Balustrade aan enkele of dubbele zijde

De houten balustrade kan aan een enkele zijde of aan dubbele zijden geplaatst worden. Ook kan de balustrade op de verdiepingsvloer geplaatst worden. Bij het plaatsen moet er rekening gehouden worden met de veiligheidseisen. Deze zijn te vinden in het bouwbesluit. 

 

De houten balustrade aan een enkele zijde is geschikt voor een trap die langs een muur loopt. Het hekwerk biedt in dit geval veiligheid aan de open kant. Dit type is ook geschikt voor kleinere ruimtes waar het hekwerk aan beide zijden niet mogelijk is. Een houten balustrade aan beide zijden is geschikt voor twee situaties: losstaande trap of een trap in een open ruimte. Hekwerk aan beide zijden zorgt voor veiligheid langs de hele trap.

Ronde of rechthoekige spijlen?

De houten balustrade is te verkrijgen met ronde of rechthoekige spijlen. De ronde spijlen zijn gemaakt van grenenhout. Dit is een klassieke soort met verfijnde uitstraling. Het past zowel in traditionele als moderne interieurs. Rechthoekige spijlen daarentegen zijn gemaakt van vurenhout. De spijlen hebben een strakke en eigentijdse vorm. Dit maakt ze geschikt voor moderne en minimalistische woningen.

Balustrade voor nieuwbouw en bestaande bouw

Voor nieuwbouw en bestaande bouw zijn er verschillende regels en afmetingen voor een houten balustrade. Als het hekwerk op 1.5 meter hoogte wordt geplaatst, moet het 90 centimeter of hoger zijn. Er geldt ook een verplichting voor hekwerk als de trap hoger is dan 1.5 meter. De minimale hoogte, gemeten vanaf de voorkant van een trede, moet minimaal 60 centimeter zijn. Als een nieuwbouw trap hoger is dan 1 meter, moet het hekwerk 100 centimeter of hoger zijn. Ook voor nieuwbouw is hekwerk verplicht, maar in dit geval vanaf 1 meter. Het hekwerk moet dan minimaal 0.85 meter hoog zijn. 

 

Heeft u vragen of wilt u advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zorgen voor een veilige en stijlvolle toevoeging van hekwerk aan uw woning. Dit alles terwijl we aan de geldende normen voldoen voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. 

Wat zijn de voordelen van een houten balustrade?

Een houten balustrade voegt esthetische waarde toe, maar het biedt ook functionele voordelen binnen uw woning. Een houten balustrade is een goede keuze, ongeacht of u hekwerk aan één of beide kanten wilt. De belangrijkste voordelen ervan lichten we hieronder toe.

  • Veiligheid en stabiliteit: Een balustrade zorgt voor veiligheid in huis. Het voegt namelijk stabiliteit toe en het voorkomt valpartijen.

  • Natuurlijke warmte: Hout biedt een warme uitstraling, waardoor het meer sfeer toevoegt aan de ruimte.

  • Esthetische flexibiliteit: Hout is makkelijk te personaliseren door het te verven. Hiermee kunt u het aanpassen aan de stijl van uw interieur.

  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Hout is een hernieuwbare grondstof en daarmee een milieuvriendelijke keuze. Het is een stevig materiaal dat lang meegaat.

Kosten van een houten balustrade?

De kosten van dit houten hekwerk worden berekend per halve meter. Mocht u bijvoorbeeld 1,75 meter nodig hebben, dan ronden wij dit naar boven af. Hekwerk met ronde spijlen kost € 30 per halve meter. Mocht u dus 1.75 meter hiervan aan willen schaffen, dan kost dit € 120. Hekwerk met rechthoekige spijlen kost € 42,50 per halve meter. Bij het bestellen van het hekwerk geeft u de exacte afmetingen aan.

Bestel uw houten hekwerk online

Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de balustrade direct bestellen. De bestelling wordt bevestigd met een productietekening. Heeft u de tekening goedgekeurd? Dan gaan we voor u aan de slag. Het hekwerk wordt geleverd in combinatie met de trap. Mocht u los hekwerk willen bestellen, dan dient u deze bij ons op te halen. 

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel