Kwart trap uitstekend geschikt voor de kleine ruimte

 

Zoekt u een trap die niet zoveel ruimte in beslag neemt? Dan moet u zeker ook eens aan een kwart trap denken. Bij houtentrappenwinkel.nl bent u aan het juiste adres voor een fraaie kwart trap die is gemaakt van de beste soorten hout. In ons assortiment vindt u diverse soorten kwart trappen. Deze maken wij in onze eigen fabriek. Omdat wij het productieproces geheel in eigen hand hebben, kunnen wij deze aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Wilt u meer weten over een kwart trap? Lees dan snel verder. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken.

Wat is een kwart trap?

Zoals de naam al doet vermoeden, lopen kwart trappen niet in een rechte lijn naar boven. Dit type trap maakt, in tegenstelling tot een rechte steektrap, een draai van 90 graden. Om dit mogelijk te maken, moeten de treden aan de binnenkant wat smaller zijn dan aan de buitenkant. De trap kan zowel een draai naar links als naar rechts maken en beginnen aan de onderkant, of eindigen aan de bovenkant van de trap. U kunt met andere woorden alle kanten op met een kwart trap.

Kwart trap beneden

Als u maar over beperkte ruimte beschikt in huis, kan het best lastig zijn om een trap te plaatsen. Een rechte trap naar boven is dan al gauw te steil. Een kwart trap biedt dan uitkomst. Aan de onderkant van de trap gaan er eerst een paar treden omhoog. Daarna wordt er een draai naar links of rechts gemaakt. Hierdoor is de trap wat minder steil en maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. In ons assortiment vindt u onderkwart trappen in verschillende maten.

Kwart trap boven

Naast een kwart trap die vanaf de eerste trede een draai maakt, leveren wij ook bovenkwart trappen. In dat geval vindt de kwartdraai aan de bovenkant plaats. De trap loopt dus eerst recht omhoog zoals een steektrap en maakt dan een draai van 90 graden. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis kunt u voor een van deze twee varianten kiezen.

Kwart trap boven en beneden

Met een dubbelkwart trap beschikt u over het beste van twee werelden. Bij dit type wordt zowel boven als beneden een draai gemaakt van 90 graden. Zo kunt u de eerste treden oplopen, vervolgens links afslaan en het rechte stuk volgen en nogmaals links afslaan om op de overloop, of de zolderverdieping te komen. Deze ruimte besparende trap is net zoals de andere varianten in verschillende standaardmaten verkrijgbaar.

Open of dichte trap

Wij leveren al onze trappen zowel als open en dichte trap. Open wil zeggen dat er geen stootborden aanwezig zijn. Daarom zijn dit soort trappen iets goedkoper dan een dichte trap. Dankzij het open karakter laat dit type trap meer licht door en is er meer ventilatie. Een open trap is dan ook prima geschikt voor de woonkamer. Zo'n trap is niet alleen functioneel, maar ook een echte blikvanger. Een dichte trap heeft onder meer als voordeel dat u de ruimte onder de trap kunt gebruiken als kast. Ook heeft een dichte kwart trap een isolerende werking, waardoor er minder geluid en (koude) lucht van boven komt. Een dichte trap wordt dan ook vaak in de hal geplaatst. Voor een zoldertrap is zowel de open als dichte variant een uitstekende optie.

Kwart trap bouwpakketten

Al onze trappen zijn verkrijgbaar in diverse standaardmaten. U ontvangt de trap thuis als een handig doe-het-zelf bouwpakket dat eenvoudig is te monteren. De verschillende onderdelen zijn genummerd en al voorgeboord. Bijgeleverde schroeven kunt u zelf vastdraaien. Het bouwpakket is voorzien van een duidelijke handleiding, waardoor u stap voor stap uw eigen trap ziet ontstaan. Als u een beetje handig bent en wat hulp heeft van familie of vrienden, dan gaat dat best lukken. Heeft u geen tijd, of lijkt het u toch te ingewikkeld om zelf de trap te plaatsen? Dan kunt deze klus ook laten uitvoeren door ons eigen montageteam. Onze professionele vakmensen zorgen ervoor dat uw trap perfect wordt geplaatst.

Kwart trap kopen bij houtentrappenwinkel.nl

Gaat u voor een stijlvolle kwart trap? Dan kunt u nu direct uw bestelling plaatsen. Tijdens uw bestelling kunt u onder andere het soort hout aangeven waarvan de trap moet worden gemaakt. Ook kunt u gelijk extra accessoires, zoals antislip strips of trapverlichting aan uw bestelling toevoegen. Heeft u de juiste maten bij de hand? Onze kwart trappen zijn verkrijgbaar in 6 verschillende lengtes. Het is van groot belang dat u de juiste maten doorgeeft. Dit is nodig, omdat wij aan de hand van deze gegevens uw trap op maat gaan maken. We kunnen deze dan ook niet retour nemen. Bent u er niet helemaal zeker van of u de juiste maten heeft opgemeten, dan is ons advies om dit te laten doen door iemand met enige bouwkundige kennis van zaken. Hiervoor kunt u eventueel ook onze eigen meetdienst inschakelen. Dan weet u zeker dat uw nieuwe trap perfect zal passen. Zijn er in uw woning afwijkende maten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Heeft u nog vragen over een van onze kwart trappen? Neem gerust contact met ons op. We voorzien u graag van deskundig advies.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel