Ervaren trappenmaker voor een houten trap van topkwaliteit

Bent u op zoek naar een vakkundige trappenmaker? Dan is houtentrappenwinkel.nl precies wat u zoekt. Wij zijn gepassioneerde trappenmakers. Uiteraard kunt u zelf een houten trap maken maar u kunt dat beter overlaten aan de specialist. In onze eigen fabriek in Woerden zijn wij dagelijks actief om allerlei soorten trappen te produceren. Ook kunt u bij ons terecht voor het inmeten en plaatsen van de trap. Op deze pagina vertellen we graag wat het beroep van trappenmaker inhoudt en wat u van ons kunt verwachten.

Meer dan 1000 trappen per jaar

Elke trappenmaker produceert ooit zijn eerste trap. Voor ons was dat ruim 10 jaar geleden. Inmiddels maken wij meer dan 1000 trappen per jaar. Dat doen we nog steeds met dezelfde gedachte waarmee wij destijds van start gingen. Een mooie trap maken voor een aantrekkelijke prijs.

Wat doet een trappenmaker?

Een trappenmaker ook wel houten trappenspecialist genoemd is in de eerste plaats een timmerman. Binnen deze beroepstak heeft hij of zij zich gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van trappen. In ons geval zijn dat houten trappen. We werken graag met dit materiaal en denken dat hout het meest geschikt is om een mooie, degelijke en veilige trap te realiseren. Werken met hout vereist het nodige vakmanschap. Iedere houtsoort heeft weer andere eigenschappen. Onze trappenmakers werken onder meer met vuren-, beuken- en eikenhout, mahonie en rubberwood.

Verschillende soorten trappen

Trappen zijn er in allerlei soorten. Van een rechte steektrap, tot trappen die een draai maken van 90 of 180 graden. Trappen die aan de boven- of onderkant een kwartdraai maken, zijn moeilijker om te produceren. Het vergt behoorlijk wat kennis en ervaring om zo'n trap te ontwerpen en maken. Als trappenmaker moet je over een goed ruimtelijk inzicht beschikken. Ook moet je weten hoe je een ideale looplijn realiseert. Hierbij is het van belang dat de hoogte van de aantrede en de diepte van de optrede zo zijn ontworpen dat u er comfortabel en veilig op kunt lopen.

Kant-en-klaar bouwpakket

Wij leveren onze trappen als een kant-en-klaar bouwpakket. Dit geeft u als klant de mogelijkheid om de trap zelf in elkaar te zetten. Zoals een goed trappenmaker betaamt, hebben wij er eerst over nagedacht hoe we dit voor u zo makkelijk mogelijk konden maken. Alle onderdelen zijn al van nummers voorzien. Ook hebben we de gaten alvast voorgeboord. Deze zitten uiteraard precies op de juiste plek, waardoor alle onderdelen perfect in elkaar passen. Zo is het alleen nog maar een kwestie om de bijgeleverde schroeven vast te draaien. Uiteraard wordt het bouwpakket ook geleverd met een duidelijke handleiding. Zo kunt u stap voor stap uw eigen trap plaatsen. Vooral als het om een rechte steektrap gaat, is dit redelijk eenvoudig om te doen. Bij draaitrappen is dat wat moeilijker. Als u daar geen ervaring mee heeft, is het beter om het plaatsen over te laten aan de ervaren trappenmaker.

Trap op maat laten maken

Naast de standaard bouwpakketten, kunt u bij ons een trap op maat bestellen. Zo kunt u helemaal zelf uw eigen droomtrap samenstellen. U bepaalt zelf de maten en geeft aan of de trap moet worden voorzien van een leuning, traphek, verlichting etc. Zodra u uw wensen heeft doorgegeven, maken wij een gedetailleerde bouwtekening. Gaat u hiermee akkoord, dan nemen wij uw trap in productie. We houden u nauwgezet op de hoogte van het bouwproces en leveren de trap zo spoedig mogelijk bij u af.

Complete service van uw trappenmaker

Een nieuwe trap kopen, is een weloverwogen keuze. We begrijpen dat u daar eerst advies over wil inwinnen. Daarvoor bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij geven u graag informatie over de verschillende typen hout en welk soort trap het meest geschikt is voor de beschikbare ruimte. U kunt hierbij ook gebruikmaken van onze eigen inmeetservice. Op die manier bent u er 100% zeker van dat uw trap perfect past. Ook het plaatsen van de trap kunt u met een gerust hart overlaten aan onze vakkundige trappenmakers. Kortom, wij leveren een complete service. Wilt u ook een trap van topkwaliteit? Bestel nu een nieuwe trap van de ervaren trappenmaker.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel