Vlizotrap vervangen door vaste trap? Houtentrappenwinkel vertelt je meer!


Je hebt een vlizotrap, ook wel inklapbare trap genoemd, naar zolder. Het heeft zijn praktische kanten. Toch overweeg je de laatste tijd steeds vaker de voordelen die een vaste trap je biedt. Een vaste trap is eenvoudig en veilig in gebruik. Bovendien verhoogt het de waarde van je woning. Ga je de vlizotrap vervangen door een vaste trap? Dan tover je de bergruimte om tot een leefruimte. Je creëert extra ruimte voor een thuiskantoor, een gastenkamer of een hobbyruimte.

Overweeg jij je vlizotrap te vervangen door een vaste trap? Dan ben je op de juiste pagina beland. Houtentrappenwinkel zet alle voordelen voor je op een rij. We vertellen je meer over waar je rekening mee moet houden bij de vlizotrap vervangen door een vaste trap.
 

Vlizotrap versus vaste trap


Een vlizotrap leidt naar zolder. Deze inklapbare trap klap je uit wanneer je naar de bovenste verdieping wilt. Vlizotrappen hebben een groot voordeel: ze besparen ruimte.

Wanneer je veel gebruikmaakt van de zolderruimte, is de vlizotrap vervangen door een vaste trap vast bij je opgekomen. Met een vlizotrap loop je namelijk tegen de volgende nadelen aan:

 •  
 • Je moet telkens de vlizotrap in- en uitklappen.
 • Als je een smalle overloop hebt, blokkeert de vlizotrap deze volledig.
 • Een vlizotrap is steil en minder stabiel dan een vaste trap.
 • Het trapgat van de vlizotrap zit vaak in het midden van de zolder wat een praktische zolderindeling lastig maakt.

   Wil je de vlizotrap vervangen door een vaste trap? De vaste trap neemt meer ruimte in dan de vlizotrap, maar biedt je verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat de zolder toegankelijker wordt. Je loopt makkelijk naar de bovenste verdieping toe. Als je jonge kinderen hebt, kunnen deze nu ook gebruikmaken van de zolder.

Door de vlizotrap te vervangen met een vaste trap verkrijg je extra leefruimte. De zolder wordt namelijk veel bruikbaarder. Dit is een grote plus bij gezinsuitbreiding of wanneer je graag thuis wilt werken. Ook als je verhuist, biedt de vaste trap je voordelen, want het laat je woningwaarde stijgen.
 

Waar hou je rekening mee?


Wil je je vlizotrap vervangen door een vaste trap? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Een vlizotrap heeft vaak een smal trapgat. Dit trapgat is te klein voor een vaste trap. Deze moet dus groter gemaakt worden. In veel gevallen zit het trapgat echter op de verkeerde plaats voor een vaste trap. Het gat moet worden gedicht en er moet een nieuw trapgat worden gecreëerd. Heb je een houten zoldervloer? Dan hoeven er meestal geen constructieberekeningen te worden gemaakt. Bij een betonnen vloer is dit wel altijd nodig. Heeft de zolder hellende muren? Het trapgat komt het beste langs een rechte muur, zodat je voldoende ruimte hebt om de zolder binnen te komen.

Hoewel de vlizotrap vervangen door een vaste trap de eerste stap is om de zolderruimte een leefruimte te maken, is er vaak meer nodig. Zo hebben sommige zolders geen ramen of slechts een klein raampje. Als er weinig loopruimte is, kan een dakkapel een oplossing bieden. Ook moet de zolder geïsoleerd zijn om het een fijne plaats te maken waar je zowel ‘s zomers als ‘s winters met plezier gebruik van maakt.
 

Wat kost een vaste zoldertrap?


Je wilt je vlizotrap vervangen voor een vaste trap, maar wat mag dat kosten? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Een bouwpakket voor een vaste zoldertrap is een zeer betaalbare optie waarmee je met een klein budget de verbouwing regelt. In veel gevallen is een vaste zoldertrap op maat de beste uitkomst. Vooral als er weinig ruimte is op de overloop komt het meestal aan op maatwerk.

De kosten zijn onder andere afhankelijk van de materialen, het ontwerp en de afwerking die je wenst voor je nieuwe trap. Moet het trapgat vergroot of verplaatst worden? Dan brengt dit extra kosten met zich mee.
 

Welke vaste trap past?


Ga je je vlizotrap vervangen voor een vaste zoldertrap? Een passende trap vinden is niet altijd eenvoudig, vooral niet als de overloop smal is. Toch is een vaste trap naar zolder vaak wel mogelijk, ook als de beschikbare ruimte beperkt is.

Als je plannen hebt om je vlizotrap te vervangen voor een vaste trap, geven we je graag advies over welke ruimtebesparende trap geschikt is. Vaak biedt de spiltrap de uitkomst. Dit type trap neemt weinig ruimte in, vooral als het korte treden heeft. Hierdoor past het bijna overal. Ook een ruimtebesparende middenboomtrap of steektrap is in veel gevallen een goede optie. Deze trappen hebben smalle treden en zijn vrij stijl. Ze zijn bovendien makkelijk op maat te laten maken.
 

Welk ontwerp is geschikt?


De vlizotrap vervangen door een vaste trap houdt in dat de trap een vast onderdeel wordt van het interieur. De trap moet dus niet alleen passen, maar er ook goed uitzien. Denk dus goed over het ontwerp na. Wat is praktisch? Wat staat mooi?

Bedenk bijvoorbeeld of je een open of dichte zoldertrap wilt. Als er weinig ruimte beschikbaar is, is een open trap een goede optie. Het oogt ruimtelijker, doordat je tussen de traptreden door kunt kijken. Kies je voor een metalen constructie met houten traptreden, dan krijg je een slanke trap met een natuurlijk element.

In sommige gevallen is een dichte zoldertrap wenselijker. Heb je jonge kinderen in huis? Of heb je huisdieren die regelmatig de trap zullen beklimmen? De vlizotrap vervangen door een vaste trap die dicht is, is dan de beste optie. Zo kunnen de kleinere traplopers niet tussen de treden door glijden.
 

Welk houtsoort voor de zoldertrap?


Hout is een populaire keus voor trappen, maar welk hout kies je? De vlizotrap vervangen door een vaste trap biedt je alle mogelijkheden. Ga je voor vurenhout? Dit hout is zeer betaalbaar en makkelijk te bewerken. Door het hout te verven of te bekleden krijg je een mooi resultaat.

Wil je hout met meer karakter? Kies dan voor eikenhout of het warm gekleurde mahonie. Bij Houtentrappenwinkel heb je keuze uit veel houtsoorten en verschillende afwerkingen, waardoor je een trap ontwerpt die perfect aansluit op je wensen.
 

Houtentrappenwinkel denkt met je mee


Je vlizotrap vervangen door een vaste trap? Dit biedt veel voordelen, maar het kan even passen en meten zijn. Geen zorgen, wij denken graag met je mee. We bekijken waar het trapgat het best geplaatst wordt en helpen je met het uitkiezen van een trap die past in de beschikbare ruimte. Van a tot z zijn wij betrokken bij het vlizotrap vervangen door een vaste trap. Houtentrappenwinkel helpt je met:

 •  
 • het inmeten van je trap;
 • het ontwerpen van je trap;
 • het maken van je trap;
 • het plaatsen van je trap.

   


 

Wij maken graag kennis!


Wil je binnenkort je vlizotrap vervangen door een vaste trap? Dan is het tijd om te brainstormen om zo een ontwerp te verkrijgen dat past bij je woning. Wil je nieuwe ideeën opdoen of bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op of kom langs in onze trappenfabriek. Wij geven je graag een rondleiding!

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel