Trap kopen, alle info op een rij

 

Bent u van plan om een trap te kopen? Dan wilt u vast weten waar u allemaal op moet letten als u een trap wil gaan kopen. Daarom zetten wij op deze pagina alle informatie op een rij die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken. Op die manier kunt u de trap kopen die het meest geschikt is voor uw woning. Wij raden u dan ook aan om deze informatieve pagina over houten trappen kopen eens op uw gemak door te lezen. U bent dan helemaal op de hoogte en weet ook gelijk waarom u hiervoor bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres bent. U kunt vervolgens ons gevarieerde assortiment bekijken en een trap kopen voor een voordelige prijs.

Trap kopen, volop keus

Er is heel wat om over na te denken als u een trap gaat kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei soorten trappen waaruit u kunt kiezen. Gaat u voor een steektrap, dan loopt u in een rechte lijn naar boven en beneden. Dergelijke trappen zijn eenvoudig, maar efficiënt en ook het goedkoopst. Veel mensen kiezen daarom voor een steektrap. Het is echter ook mogelijk om een trap te kopen die een kwartdraai van 90 graden maakt. Dit kan aan de onder- of bovenkant van de trap zijn. Dergelijke trappen komen goed van pas als u moet schipperen met de ruimte. Het is ook mogelijk om een trap te kopen die zowel aan de boven- als de onderkant een kwartdraai maakt. In dat geval kiest u voor een dubbelkwart trap. Daarnaast behoort een trap die een draai maakt van 180 graden tot de mogelijkheden. Dit type trap draait om een centrale spil en kan zowel linksom als rechtsom draaien. Deze trap is bekend onder de naam spiltrap of halfslagtrap.

Welk soort hout kiest u voor uw trap?

Een houten trap kopen, betekent ook dat u de keuze heeft uit verschillende soorten hout. Wij maken onder andere trappen van rubberwood, mahonie, vurenhout, eikenhout en beukenhout. De meest populaire houtsoort is vuren. Dit soort hout is afkomstig van de fijnspar. Vurenhout van de beste kwaliteit groeit in koude gebieden. Dit komt doordat dit hout, vanwege de lage temperatuur, er langer over doet om te groeien. Hierdoor is het hout extra stevig, maar toch nog zacht genoeg om het gemakkelijk te bewerken. Vurenhout leent zich er dan ook goed voor om te bekleden, verven of beitsen.

Hardhouten trap kopen

Zoekt u een duurzame trap die wel een leven lang mee kan gaan? Dan kunt u het beste een trap kopen die van hardhout is gemaakt. Wij leveren onder andere trappen van mahonie en van eikenhout. Mahonie is een houtsoort die afkomstig is uit tropische gebieden. Dit type hout staat bekend om zijn roodachtige kleur en de bijzondere glans. Wie kiest voor mahonie, mag zich gelukkig prijzen met een uiterst stijlvolle en chique trap. Ook een trap van eikenhout is stijlvol en past uitstekend in een klassiek interieur. Eikenhout is supersterk en gaat heel lang mee. Het is een wat donkere houtsoort die je ook terugziet in meubels. Heeft u meubels van eikenhout, dan past een eiken trap daar natuurlijk prima bij. Eikenhout is ook populair in combinatie met vurenhout. Het is de laatste jaren een ware trend om een trap te kopen waarvan de treden van eikenhout zijn en de leuning van vurenhout.

Open of dichte trap kopen?

Wanneer u een vaste trap gaat kopen, staat u ook voor de keuze of dit een dichte trap of een open trap wordt. Dicht wil zeggen dat de trap is voorzien van stootborden die verticaal tussen de treden worden aangebracht. Het voordeel hiervan is de isolerende werking. Een dichte trap houdt de warmte in huis beter vast. Daarnaast zorgen de stootborden voor een geluidsdempende werking. Deze voordelen heeft een open trap niet, maar daar staat tegenover dat deze licht en lucht doorlaat. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Een open trap is dan ook een prima optie als u een trap in de huiskamer laat plaatsen.

Houten trap kopen bij de expert

Een van de dingen die u wilt weten wanneer u een trap gaat kopen, is bij wie u dat het beste kunt doen. Wij denken zelf dat u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres bent om een mooie houten trap te kopen. We leggen graag uit waarom. Wij zijn experts op het gebied van trappen maken. Dit doen we met veel plezier en toewijding in onze eigen fabriek in Woerden. Omdat wij het productieproces van begin tot eind helemaal zelf in handen hebben, kunnen wij onze trappen aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

1000+ trappen per jaar

Ruim 10 jaar geleden maakten wij onze eerste trap. In de jaren daarna is de productie van onze trappen gestaag toegenomen. Inmiddels komen er jaarlijks meer dan 1000 trappen uit onze fabriek. Deze worden keer op keer vakkundig en met uiterste zorg gemaakt door ons team van ervaren en gepassioneerde trappenmakers. Het geeft ons dan ook iedere keer weer veel voldoening wanneer er een mooie houten trap nieuw uit onze werkplaats komt.

Trap kopen, razendsnel bezorgd

Deze nieuwe trappen bezorgen wij vervolgens razendsnel bij onze klanten. Dit doen wij in de vorm van een kant-en-klaar bouwpakket. Tijdens uw bestelling kunt u al aangeven of u dit pakket zelf in elkaar gaat zetten, of dat u dit liever door onze eigen montagedienst laat doen. Zij kunnen ook eerst de gewenste trap bij u komen inmeten. Op die manier weet u zeker dat u de juiste maten bestelt en de trap straks perfect past in de hiervoor beschikbare ruimte. De service voor inmeten en montage leveren wij tegen een geringe meerprijs.

Trap kopen, goed geregeld

Trappen kopen bij houtentrappenwinkel.nl heeft als voordeel dat wij het hele proces van bestelling, ontwerp en productie tot en met de bezorging volledig in eigen hand hebben. Zo houden we de lijntjes kort en bent u niet afhankelijk van andere partijen. U heeft direct contact met onze medewerkers. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u uw trap netjes op tijd en op het gewenste moment in huis heeft. Een trap kopen bij houtentrappenwinkel.nl, dat is goed geregeld.

Waarom een nieuwe trap kopen?

Dat u van plan bent om een trap te kopen kan verschillende redenen hebben:

  • De trap kan bijvoorbeeld oud en versleten zijn. Van een oude trap die continu kraakt, wordt niemand vrolijk. Bovendien kan een versleten trap gevaarlijk zijn, wanneer bijvoorbeeld de treden niet meer zo stevig of glad zijn. Het is dan ook wel zo verstandig om de oude trap te vervangen. Hoewel het soms nog wel mogelijk is om deze te laten renoveren, is een nieuwe trap kopen meestal een betere optie.
  • Laat u een huis bouwen of verbouwen, dan is dat een uitgelezen mogelijkheid om zelf uw trap uit te kiezen. U kunt met de aannemer bespreken wat er allemaal mogelijk is en daar vervolgens uw wensen voor een nieuwe trap op afstemmen. U kunt bij ons naast trappen met een standaardformaat ook een trap kopen die helemaal op maat is gemaakt. U kunt uw droomtrap ook helemaal zelf samenstellen met behulp van onze trapconfigurator.
  • Door een nieuwe, vaste trap te kopen, creëert u ook meer ruimte in huis. Denk bijvoorbeeld aan een vaste trap naar de zolder of een souterrain. De ruimte kunt u onder andere gebruiken als logeerkamer, werkkamer of hobbykamer.
  • In een bestaande woning ziet uw leefruimte er opeens heel anders uit door een nieuwe trap te kopen. Een trap is een belangrijk onderdeel van uw interieur. Als deze is gemaakt van hout, dan zorgt dit voor een warme en natuurlijke uitstraling. Met een mooie houten trap van houtentrappenwinkel.nl maakt u het verschil.

De actuele levertijd vindt u hier:

 

Trapverlichting

button trapverlichting

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel