Wanneer gaat u een trap plaatsen zolder

Er zijn meerdere opties voor zoldertrappen 
Wie kiest voor een houten trap plaatsen naar de zolder heeft meerdere opties. Zo kunt u kiezen voor een vlizotrap, maar ook is een vaste houten trap een optie. Welk van beide opties u ook kiest, een trap van hout naar de zolder heeft een flink aantal voordelen. 


De pluspunten van een goede houten zoldertrap 


Een houten trap plaatsen naar zolder is om uiteenlopende redenen een slimme keuze. De grootte pluspunten van een houten zoldertrap zijn, op een rijtje: 

  • Door te kiezen voor een houten zoldertrap, kunt u de ruimte op zolder optimaal benutten en gebruiken. Zo kunt u uw zolder - zeker als u opteert voor een vaste trap - ombouwen tot extra slaapkamer, hobbykamer, thuisbioscoop of er een (extra) badkamer in plaatsen.
  • Een houten trap plaatsen naar zolder is een goede keuze qua materiaal. Hout is niet alleen mooi om te zien, maar absorbeert ook CO2 en is een duurzame keuze.
  • Een trap die naar de zolderruimte leidt is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Er is dus een ruime keuze op dit gebied, van klassiek tot modern.

Hoeveel ruimte is er nodig voor de trap naar zolder

Vaak is er al een vlizotrap aanwezig maar deze is niet prettig in gebruik. Er wordt dan gekozen voor trap plaatsen zolder. De vlizotrap heeft minder ruimte nodig dan de trap die u naar zolder wilt plaatsen. Om die reden is het goed opnemen van de beschikbare ruimte van belang. Onze inmeter komt dan ook graag bij u langs om de ruimte voor u op te meten en om u te adviseren welke trap het best toepasbaar is in uw situatie. Vaak is dit de open halfslagtrap, u maakt hierbij een draai van 180 graden om zo in de nok van de woning terecht te komen.

 

Trap plaatsen zolder eenvoudig?

 

Voor het plaatsen van een trap naar zolder hebben wij ongeveer een halve dag nodig. Bepalend is wel natuurlijk of wij ook het trapgat moeten maken of dat het trapgat al aanwezig is. Voor het maken van een trapgat in een houten vloer rekenen wij ongeveer een halve dag. Het maken van een gat in een betonnen vloer laten wij over aan een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Uiteraard kunt u de trap naar zolder ook zelf plaatsen. Dit klusje is voor een handige doe het zelver goed te doen. Al onze trappen worden geleverd in losse onderdelen en alles is genummerd. Uiteraard is een handleiding bij de levering inbegrepen.

Meer informatie over houten zoldertrappen 

 

Kies ook voor de voordelen van een houten zoldertrap. Vraag een geheel vrijblijvende offerte supersnel aan,  bekijk de vele mogelijkheden die wij te bieden hebben en laat onze trapspecialisten uw zoldertrap van hout op maat maken. Voordelig, perfect en snel! 

 

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel