Unieke houten trappen op maat gemaakt

 

Bent u van plan om een mooie, nieuwe trap voor binnen of buiten te kopen? Dan bent u bij houtentrappenwinkel.nl aan het juiste adres. Wij bieden allerlei soorten houten trappen te koop aan tegen een aantrekkelijke prijs. Deze maken wij in onze eigen fabriek in Woerden. Ze zijn verkrijgbaar in standaardformaat, maar wij maken ze ook op maat. Bij elk type heeft u de keuze uit een dichte of een open trap. Voor de productie gebruiken wij diverse houtsoorten, zoals vurenhout, eiken, beuken en mahonie.

Deskundig advies, professionele montage

Tijdens de zoektocht naar de trap van uw dromen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Onze medewerkers staan klaar om u van deskundig advies te voorzien. Zo vindt u altijd de ideale binnen- of buitentrap die perfect bij uw woning past. Daarbij heeft u ook de mogelijkheid om uw trap helemaal zelf samen te stellen. Onze eigen inmeet- en montagedienst zorgt voor een vakkundige plaatsing. Bent u handig genoeg en gaat u liever zelf aan de slag? Maak dan gebruik van onze standaard bouwpakketten. Deze zijn zo samengesteld dat u ze vrij eenvoudig zelf kunt monteren.

Verschillende soorten trappen

Wanneer u ons assortiment bekijkt, valt op dat er allerlei trapsoorten zijn. Ze kunnen in een rechte lijn naar boven lopen, maar ook een draai maken. Deze draai kan zich zowel aan de onderkant of bovenkant bevinden. Daarbij maakt het ook nog verschil of er bij de draai sprake is van een kwartslag of een halfslag. We zetten de belangrijkste kenmerken op een rij:

 • De steektrap komt vaak voor. De treden lopen in een rechte lijn naar boven. Dit type is prima toe te passen in de hal, woonkamer of kelder. Dankzij het rechttoe rechtaan ontwerp is de steektrap eenvoudig te plaatsen en een goedkope oplossing. Ook biedt het volop mogelijkheden voor diverse uitvoeringen. Zo kunt u deze trap met of zonder balustrade of leuning bestellen.
 • Een scheluwe trap lijkt op een steektrap, maar verschilt omdat het een lichte draai maakt. Dit valt nauwelijks op, want het gaat meestal maar om enkele centimeters. Dit is echter wel nodig om de kromming van de wanden te volgen, zodat het perfect in het trapgat past.
 • Bovenkwart, onderkwart en dubbelkwart trappen hebben met elkaar gemeen dat ze een kwartslag draaien. Zoals de naam al aangeeft, gebeurt dat in het bovenste of het onderste kwart. Bij de dubbelkwart variant is er zowel aan de boven- als onderkant sprake van een draai. Dat is vooral heel praktisch als er maar weinig ruimte beschikbaar is.
 • De halfslag trap is ook uitstekend geschikt als de ruimte in uw woning beperkt is. Hier wordt een draai gemaakt van 180 graden. Dit gebeurt in een doorlopende beweging. Er is bij dit type dus geen recht stuk, zoals bij de dubbelkwart variant.

Voor- en nadelen van een open trap

Open staat voor een ruimtelijk gevoel. Dat is dan ook een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor de open variant. Dit model past daarom prima in een woonkamer. U kunt er gewoon doorheen kijken en optimaal profiteren van het ruimtelijk effect. Ook heeft u allerlei mogelijkheden om te spelen met een modern design. Zo kunt u de kleur van de treden en de leuning perfect combineren met de rest van uw huiskamer. Hierdoor heeft de open trap niet alleen een praktische functie, maar ook een decoratieve.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Open betekent dat er meer luchtverplaatsing is. Dat zorgt voor meer stof en verlies van warmte. Voor kleine kinderen is dit type vanwege de open ruimte tussen de treden minder veilig dan wanneer deze gesloten zijn.

Voor- en nadelen van een dichte trap

Op het gebied van veiligheid scoort de gesloten versie veel hoger. Zo kunnen uw voeten niet blijven hangen onder de traptreden. Ook isoleert dit type beter, waardoor geluiden worden gedempt. Daarnaast is er minder sprake van warmteverlies. Een ander voordeel is dat u de ruimte onder de trap kunt benutten. Een nadeel is dat het gesloten karakter niet zo'n ruimtelijk gevoel geeft als het open type.

Zelf een trap maken

Houtentrappenwinkel.nl biedt diverse standaard bouwpakketten. In de webwinkel vindt u 6 trapmodellen. Deze kunnen wij als open of dicht model leveren. Ook heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten zoals mahonie, vurenhout, beuken- en eikenhout. We hebben het extra makkelijk voor u gemaakt door alle schroefgaten in de bomen en stootborden al voor te boren. Uiteraard is het bouwpakket ook voorzien van de benodigde schroeven. Met de bijgevoegde handleiding kunt u direct aan de slag. Let op! De bouwpakketten gaan uit van standaardmaten. Heeft u te maken met afwijkende maten? Vraag dan een offerte aan.

Trap laten plaatsen

Lijkt het u geen goed idee om zelf met een bouwpakket aan de slag te gaan? Schakel dan de medewerkers van onze inmeet- en montagedienst in. Terwijl u er geen omkijken naar heeft, zorgen zij ervoor dat uw trap op een professionele manier wordt geplaatst. Voor dat het zover is, gaat hier nog het een en ander aan vooraf. Na het inmeten, moeten er eerst een aantal gedetailleerde tekeningen worden gemaakt. Deze maken wij nadat u uw bestelling heeft geplaatst. U ontvangt de tekeningen vervolgens binnen 3 dagen. We willen er zeker van te zijn dat u straks helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Daarom beginnen wij pas met de productie als u met deze tekeningen akkoord gaat.

Waarom kopen bij houtentrappenwinkel.nl?

 • Wij bieden u allerlei typen trappen van topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.
 • Deze zijn verkrijgbaar als open of dichte variant.
 • Klanten kunnen zelf aan de slag met behulp van onze bouwpakketten.
 • Klanten kunnen met behulp van onze configurator zelf een trap samenstellen.
 • Alle trappen worden door ons zelf gemaakt in onze fabriek in Woerden.
 • Wij werken met een eigen inmeet- en montagedienst.
 • Voor de bezorging maken wij gebruik van eigen vervoer en chauffeur.
 • Wij streven er altijd naar om een bestelling zo snel mogelijk af te leveren bij u thuis.

Online bestellen

Heeft u een keuze gemaakt uit een van onze kant-en-klare trapmodellen, of zelf uw droomtrap samengesteld? Plaats uw online bestelling vandaag nog. Dan gaan wij direct aan de slag. Heeft u eerst nog een aantal specifieke vragen, of ontvangt u graag deskundig advies over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wijkt u trap af van onze standaard bouwpaketten vraag dan hier uw offerte aan:

De actuele levertijd vindt u hier:

 

 

 

© 2016 - 2024 houtentrappenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel